Poznávám Yellowstone

Moje pracovní povinnosti v Old Faithful stále pokračují. Abych se však neztrhala, mám týdně 2 dny volna, ve kterých se snažím maximálně využít čas a vyrážet na výlety.

Yellowstonský národní park tvoří 92 % divoké přírody, ale jsou zde i vesničky, ve kterých je možné přenocovat, a kde se najdou největší lákadla celého Yellowstonu. Od severu je to Mammoth Hot Spring, Tower-Roosevelt, Norris Geyser Basin,  Canyon Village, Madison Junction, Lake, Old Faithful a nejvíce na jihu pak Grant Village.
Old Faithfull
Já bydlím a pracuji v Old Faithful. Kromě tamějšího stejnojmenného třetího největšího gejzíru, kolem kterého protéká řeka Firehol, se v širokém okolí najde okolo 100 dalších menších gejzírů a plno termálních pramenů. A právě zde je i hlavní aktivita gejzírů na světě (dalšími oblastmi s takto rozsáhlou aktivitou je Rusko - Kamčatka, Čile, Nový Zéland a Island). Voda, která gejzírem tryská na zemský povrch, dosahuje teploty až 199 °F (93 °C), kde se následně ochladí.
Two days off
Jeden den volna jsme vyrazili na poznávací vyjížďku Circle of fire tour. Výlet je nazván podle nešťastné události, kdy požár zničil lesy v jižní polovině parku. Samotný výlet byl fajn, ale způsob výletování „amíků“ se nám až tolik nelíbí. Nasednout do busu a na zajímavých místech vyhnat turisty jen aby udělali pár fotek. A to vše se musí stihnout za 15 minut! Někteří neudělali ani moc kroků od autobusu, a toť vše! Hrozně nás to mrzelo. Dojet jen k výhledu, vyfotit se tam a jet pryč, prostě není ono. Chce to k onu krásnému místo dojít v potu tváře!

Ovšem viděli jsme krásná místa. Grand Canyon of the Yellowstone nás opravdu uchvátil  - 308 stop vysoký vodopád mezi útesy hrající všemi barvami. Lake Village s krásným jezerem, nad nímž se tyčily zasněžené hory, a další termální jezírka a gejzíry ve Fountain paint pots.  
 
Celý výlet nám bohužel kazila i paní průvodkyně, která nám neustále oznamovala, že na místech, na kterých budeme zastavovat, najdeme splachovací záchod ( flush toilet jsme za ten celý den slyšeli opravdu asi 100x ). Plno nesmyslných zastávek bylo na místech, kde kromě zmiňovaného záchodku opravdu nic jiného nebylo – toto jsme opravdu nepochopili!

Naštěstí hned další den, kdy jsme vyrazili v brzkých ranních hodinách na Picture perfect photo safari, jsme měli pro změnu zlatou a milou paní, která nás učila fotit. I když tento výlet byl o dost kratší a nebyli jsme na tolika místech, paní průvodkyně nám tento výlet opravdu uměla moooc zpříjemnit. Ze Safari jsme kromě bizonů bohužel nic moc jiného neviděli, ale za to máme krásné fotky.
Nevyzpytatelné počasí
Ještě minulý týden, kdy sněžilo, jsme si říkali, že jsme si repelenty kupovali zbytečně. Je tu stále chladno, komáři tu asi nebudou! Noooo to určitě! Po safari jsme se vydali ještě na Millard lake, který je asi 5 km vzdálený od Old Faithful, a málem celá naše výprava uhynula pod náporem komárů! Takže už jsme poučení a na další túry místo láhve vody bereme láhev Offu :D


Mé zážitky z pobytu v USA můžete sledovat i zde:
Moje první dny v USA 
30.06.2014 | Markéta Svobodová

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444