Potomek židle č. 14 se představí v Kolíně nad Rýnem

Na letošním mezinárodním nábytkářském veletrhu v Kolíně nad Rýnem, který proběhne ve dnech 16. -  22. ledna, nebude mezi vystavovateli ani letos chybět český TON. Návštěvníci tak budou moci obdivovat dva produkty značky TON z dílny českých designérů, které budou představeny hned v úvodním ceremoniálu veletrhu, neboť se staly držiteli prestižního ocenění Interior Innovation Award 2012.

Výrobce z Bystřice pod Hostýnem, který navazuje na zdejší stopadesátiletou tradici, vyváží své výrobky do více než 60 zemí.  Právě respekt k tradici, ovšem ve spojení se špičkovým moderním designem, který ji rozvíjí a obohacuje, získává TON v posledních letech pozornost porot v prestižních mezinárodních soutěžích.

Česká veřejnost se s věšákem Tee od designéra Jana Padrnose a židlí 002 od Jaroslava Juřici měla příležitost podrobně seznámit už při podzimním Designbloku. Ocenění Interior Innovation Award 2012 je potvrzením skutečnosti, že se jedná o produkty splňující přísná kritéria perfektního technického zpracování, funkčnosti i kvality designu.

Věšák Tee

Design věšáku Tee vytvořil Jan Padrnos. Jde o novinku, kterou TON uvádí do prodeje od začátku letošního roku. Záměrem designéra bylo vytvořit praktický výrobek, který zabírá minimální prostor, ale nabízí velkou kapacitu pro odkládání. Velkou výhodou věšáku je různá výšková úroveň, díky níž jej mohou bez pomoci dospělých použít i malé děti, což mnoho věšáků zatím neumožňuje. Minimalistické řešení není jen obdivuhodně elegantní. Je zároveň kvalitou, která představuje úsporné řešení, ať už jde o množství použitého materiálu nebo o využití v interiéru.


Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku

Židle 002

Židle 002 je vítězným návrhem soutěže „Bentwood no limits“ (Ohýbání bez hranic), kterou společnost TON vyhlásila k 150. výročí založení bystřické továrny na ohýbaný nábytek legendárním Michaelem Thonetem. Designér Jaroslav Juřica navázal  na slavnou židli č. 14, jejíž vynalézavý autor použil k jejímu vytvoření šesti dílů. Designér židle 002 dokonale promyslel kombinaci pouhých tří dílů a dal vzniknout dokonale pohodlné židli s perfektním novým, ale thonetovsky elegantním designem.

Interior Innovation Award

V soutěži Interior Innovation Award uděluje mezinárodní porota prestižní ocenění v oblasti designu určeného pro interiéry. Pořadatelem je German Design Council, který na soutěži spolupracuje s pořadatelem veletrhu IMM v Kolíně, při jehož zahájení se od roku 2002 koná slavnostní vyhlášení výsledků. Od loňského roku již ale není účast v soutěži omezena jen na vystavovatele veletrhu, své výrobky sem může přihlásit jakákoli společnost z oblasti bytového i kancelářského nábytku, koupelen, vybavení budov, kuchyní, osvětlení nebo bytového textilu, což zvyšuje konkurenci a dává možnost prosadit se i menším a méně známým výrobcům.


10.01.2012 | sm

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Less Mess storage

    Pronájem skladovacích prostor pro soukromé osoby i firmy. Krátkodobý či dlouhodobý pronájem zabezpečených kójí v různých velikostech mohou občané využít při stěhování a k úschově věcí, pro které doma nemají místo (kola, lyže, sezónní věci). Firmy sklady využívají jako archiv a ke skladování obchodního zboží.

  • SEDAČKY A POSTELE s.r.o.

    Firma se zabývá expresní výrobou sedacích souprav na míru vašeho bytu, nebo prodej hotových z vlastní modelové řady. Zhotoví vám rozměry na přání včetně atypů. Výběr se vyznačuje širokou škálou potahových materiálů. Zařizování interiérů firem. Dodávky po celé ČR za jednotnou cenu.

  • Výrobce Stylového nábytku ASTO

    Nabízí přes 150 druhů solitérů z masivu buku. Nábytek je vhodný pro vstupní haly, kanceláře, pracovny, jídelny, obývací pokoje, ložnice a další místnosti.

  • AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

    Objevte širokou nabídku dekorativních skel pro moderní interiér. Společnost AGC Flat Glass Czech je největší výrobce plochého skla a jeho aplikací ve střední a východní Evropě - vyrábí funkční skla pro architekturu a skla pro interiér.

  • Ing. Karel Peterka - THERMO PLUS - projektový ateliér

    Projektový ateliér Ing. Karla Peterky nabízí individuální i typové projekty rodinných domů. Dále projekty novostaveb a rekonstrukcí bytových domů včetně půdních vestaveb.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444