Posuvné dveře a skryté zárubně dodají interiéru moderní styl

Přestože bytoví designéři v průběhu minulých let přicházeli s novými nápady, jak vylepšit a zjednodušit interiéry přecpané nábytkem, stále něco chybělo. Například dlouho přetrvávaly staré kovové zárubně či standardní otočné dveře. Svěží styl do bytových interiérů přinesl až nový nápad konstruktérů – posuvné dveře do stavebních pouzder a skryté zárubně.

Posuvné dveře jsou uzpůsobeny tak, že se odsunou do strany, ale jsou pořád na očích. Nové řešení jsou stavební pouzdra JAP. Instalují se do stěny už při výstavbě příček nebo při rekonstrukci. Vkládají se jak do zděné, tak i do sádrokartonové stěny. Zvenčí se omítnou a tvoří součást stěny. Posuvné dveře se potom zasouvají do pouzdra a zvenčí nejsou vůbec vidět. To je elegantní řešení, které nezabere žádné místo a neruší stěnu po obou stranách dveří.

 

Bezobložkové skryté zárubně 

Jestliže se podařilo skrýt posuvné dveře do stěny, byl to jen první krok k vytvoření čistých a jednoduchých linií v interiéru. Doposud bylo běžné, že okraj stavebního otvoru pro dveře se opatřil zárubněmi. Už samozřejmě nebyly kovové, ale dřevěné. Říká se tomu obložkové zárubně, protože okraj stěny se obloží po obou stranách dřevem. Vypadá to pěkně, ale jdeme ještě dál. Opravdu moderním trendem jsou bezobložkové skryté zárubně JAP.


Tyto zárubně jsou ukryté ve stěně, umožňují, aby okraj otvoru dveří byl hladký, bez vystouplých linií, protože stěna je ve stejné rovině s dveřmi. Pokud se dveře otevřou, vytvoří se vstupní otvor s jednoduchými liniemi. Bezobložkové skryté zárubně JAP AKTIVE a EMOTIVE jsou vhodná pro jakékoliv dveře značky SAPELI.

 

Základem posuvných dveří je pevné a kompaktní stavební pouzdro

Základem pro instalaci posuvných dveří SAPELI je stavební pouzdro NORMA line. Umožňuje jednoduché a snadné zasunutí do pouzdra, které je zabudováno do stěny. Nejjednodušším typem je stavební pouzdro pro jednokřídlé dveře, které se zasouvají do jedné strany.  Další variantou je zasouvání dvoukřídlých posuvných dveří na jednu stranu nebo doprostřed přes sebe (paralelně) nebo do stran.

Variantou stavebních pouzder JAP jsou bezobložková stavební pouzdra EMOTIVE a AKTIVE. Pouzdro EMOTIVE má jen naznačenou zárubeň v podobě jednoduchého hliníkového proužku po celém obvodu okraje stěny. Stavební pouzdro AKTIVE je už zcela bez zárubně a tvoří tak poslední krok k opravdu čisté linii. Představte si například celoskleněné posuvné dveře, které se zasunou do stěny, a nikde vás neruší například zesílený okraj vstupního otvoru se zárubní.

 

Největší showroom dveří v Mladé Boleslavi

Přestože vidíte perfektní kresby architektů, někdy je těžké představit si, jak vypadají například posuvné dveře a bezobložkové skryté zárubně ve skutečnosti. Nejrůznější dveře SAPELI, otočné či posuvné a systémy stavebních pouzder můžete vidět v největším showroomu dveří SAPELI -  v SAPELI Pointu firmy STUDIO INTERIER – JANÍČEK v Mladé Boleslavi. Na ploše cca 250 m2 je k dispozici více než 120 druhů dveří a zárubní.

Firma STUDIO INTERIER – JANÍČEK se zabývá montáží a dodávkou dveří, stavebních pouzder a dalších interiérových doplňků, například dřevěných, laminátových a vinylových podlah, v nabídce má půdní stahovací schody, schody a schodiště, nerezová zábradlí či posuvné systémy. Na domácím trhu působí už od roku 1999.
21.12.2015 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444