Postel, na které se budete vznášet

Redakce BYDLENI.CZ navštívila veletržní stánek českého výrobce JELÍNEK, aby se osobně seznámila s ložnicovou sestavou AMANTA. Prohlédněte si ji i vy v přiloženém videu.

Postel, která se vznáší

Postel z ložnicové sestavy AMANTA je vyrobena z masivního dubu. Aby dojem z těžkého dřeva nepůsobil tak robustně, designér Jaroslav Juřica navrhl jisté prvky, které postel opticky odlehčily.

„Kolekce Amanta byla pro mě výzvou, jak odlehčit masivní rostlé dřevo tak, aby zůstala patrná a hmatatelná jeho přítomnost i objem. Namísto komplexního tvarování jsem přistoupil tentokrát ke hmotě jako minimalistickém celku, která se vznáší nad podlahou. Je takovým levitujícím objektem,” představuje postel její designér Jaroslav Juřica.

AMANTA je vznášející se postel. Působí dojmem levitace, který podporují také noční poličky ve tvaru malých křídel. Postel bez nožiček umožňuje snadný úklid pod postelí a nabízí další úložný prostor. Hrany postele jsou výrazně zaobleny, dosedání na matraci je tak příjemné a bezpečné.

Přiznané dřevo

Designér zachoval kresbu dřeva. Krásu letokruhů můžeme vnímat především u nočních poliček. Plocha čela je záměrně narušena zarostlými suky, které vytvářejí rovnoměrnou kompozici. Odlehčit vzhled postele dopomohlo také namoření přírodními oleji.

Každý zákazník si může vybrat libovolnou barevnou kombinaci. Vedoucí prodeje, pan David Srněnskýpřiznává, že se při výrobě nechali inspirovat především skandinávským designem. 

Prohlédněte si postel AMANTA ve videu: 

30.03.2015 | Jana Vaňková

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444