Pořizujeme WC

Ten, kdo si v současné době zařizuje nové bydlení nebo má v úmyslu renovovat koupelnu a WC, jistě při výběru sanitární keramiky zjistil, že výrobci dnes stále častěji dávají přednost závěsným provedením. Toto řešení má řadu výhod a rozhodně stojí za zvážení především, pokud pořizujete nové WC.

Na první pohled viditelným kladem závěsných WC je příjemnější vzhled, protože designově méně vděčné součásti - tedy splachovací nádržka a přívod vody - jsou skryty ve zdi. Závěsné WC nemá nohu, působí proto odlehčeně a navozuje pocit většího a volnějšího prostoru. Zároveň je také nesporně hygieničtějčí. Jednak proto, že pod zavěšenou mísou WC se snadno stírá podlaha, ale také proto, že zde nejsou žádné skuliny, v nichž by se nečistota mohla udržovat. Závěsné WC je dobrým řešením i pokud jde o hluk, kterým každé spláchnutí obtěžuje nejednu domácnost, protože nádržka je zabudována do zdi a hlučnost je tak mnohem nižší než např. u kombi WC.

 

Průzkumy spotřeby vody ukazují, že z celkového množství vody spotřebovaného v domácnostech se plná třetina spotřebuje právě při splachování. Výběr sanitární techniky může tato čísla významně ovlivnit. Existují dva typy úsporného splachování – systém s funkcí Stop, který umožňuje dávkovat množství splachovací vody individuálně, a splachování pro dvě množství vody – pro malé (3 litry) a velké (6 litrů) spláchnutí.

Podomítková nádržka Geberit

Závěsná WC doporučuje svým zákazníkům také firma Geberit, jeden z předních světových výrobců zdravotně technických instalací. Geberit je mj. významným dodavatelem předstěnových instalací, tedy nosných rámových konstrukcí pro montáž závěsných WC, umyvadel, bidetů a pisoárů. Již více než 125 let vyrábí tato společnost ucelené a vysoce funkční sanitární systémy. Dnes působí již v pětatřiceti zemích, v roce 1993 byla založena pobočka také v ČR. Technika se značkou Geberit se stará o bezchybný provoz sanitárních instalací v milionech domácností po celém světě.

 

Nádržka Geberit pro montáž pod omítku je zhotovena moderní technologií vyfouknutím z jednoho kusu homogenního, kvalitního plastu. Není ani lepena ani svařována, nemá tedy žádný spoj, který by mohl být příčinou netěsností. Ani napouštěcí a vypouštěcí ventily Geberit nevyžadují žádnou údržbu. Pokud by přesto bylo třeba provést servisní zákrok na ventilech uvnitř nádržky, nemusíte nic bourat. Jednoduše sejmete tlačítko splachování a otvorem, který se pod ním skrývá, můžete ventil vyměnit. Montážní prvky Geberit pro závěsné WC unesou bezpečně až 400 kg. Pro velmi účinné odhlučnění lze  použít zvukovou izolaci Geberit, která se montuje mezi závěsnou keramiku a stěnu (obklady).

 

Závěsné WC si můžete pořídit, i když bydlíte v panelovém domě s bytovým jádrem – použijete zde montážní prvek Duofix Special určený právě pro tyto případy. Poraďte se se svým instalatérem a nechte si doporučit vhodný model montážního prvku Geberit. Pokud byste potřebné informace rádi získali přímo u dodavatele, můžete kontaktovat firmu Geberit. Její odborní pracovníci vám při realizaci vaší nové toalety ochotně a kvalifikovaně poradí.

01.03.2006 | redakce Bydlení.cz

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444