Poradíte, jak instalovat ventilátory do koupelny?

Dobrý den, potřeboval bych poradit. Potřebuji instalovat ventilátory do koupelny a na WC. Mohu je vyvést přes několikero zdí do starého komína, což je dost komplikované, nebo přímo přes zeď ven, v koupelně zeď 50cm, na WC 65cm. Nebude tam v zimě díky díře ve zdi zima, i když tam bude nějaká klapka? Popř. jaká by byla nejvhodnější? Mnohokrát děkuji, čtenář Vratislav.

Na dotaz odpovídá pan Robert Cvrk ze společnosti  C V B s.r.o. - KLIMATIZACE, VENTILÁTORY A VZDUCHOTECHNIKA.

1) Při montáži na dlouhou vzdálenost je důležité použít ventilátor, který má nejen dostatečný vzduchový, ale i tlakový výkon. Tento typ ventilátorů je nazýván jako potrubní. Výhodou pro koupelny je tzv. timer, což nám umožní napojit ventilátor např. na vypínač osvětlení a po zhasnutí Vám ventilátor s timerem umožní odvézt použity vzduch po dobu několika minut po odchodu z koupelny. Z naší nabídky Vám mohu doporučit např.:

 
K těmto ventilátorům je potřeba samozřejmě příslušenství v podobě potrubí, talířových ventilů, odboček, zpětné klapky, gravitační žaluzie, úchytů na potrubí i ventilátor atd.. Výhodou e-shopu CVB klimatizace a ventilátory je, že v detailu jednotlivých výrobků je odkaz na příslušenství, které je přímo ke konkrétnímu zboží. Pokud by měl zájemce jakýkoliv problém, funguje u nás velmi kvalitní telefonická podpora v celém širokém sortimentu vzduchotechniky i klimatizace. Výhodou tohoto řešení je netišší možná ventilace Vašich toalet a koupelen.
 
2) Při montáži větrání přes zeď je potřeba opět vybírat ventilátor, který bude vyhovovat našim potřebám, jako je výkon, hlučnost, vybavení, spouštění, atd.. Větrání koupelny a toalety by mělo mít vzduchový výkon 8-10 x za hodinu celého obsahu místnosti (šířka x délka x výška v metrech), tzn. naše koupelna má rozměry š.2m x d.3m x v.2,7m = 16,2m3 x 8 = potřebný vzduchový výkon ventilátoru musí mít min. 129,6m3/hod.. Opět jako v předchozím případě je vhodný časovač. Z naší nabídky doporučuji následující sestavy:

Díky těmto sestavám a zdvojené zpětné klapce nemusíte mít obavy, že v zimním období bude při nefunkčnosti ventilátoru proudit chladný vzduch do Vašich vytopených interiérů. Pokud Vám tento návrh nevyhovuje designem, cenově, případně svým výkonem, prohlédněte si náš e-shop http://www.ventilatory-shop.cz nebo nám zavolejte na hot line +420 774 111 447 a to každý všední den od 7:00 – 15:30 hod.

V případě dotazu mě neváhejte kdykoliv kontaktovat.
Robert Cvrk
05.10.2016 | redakce Bydlení.cz

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444