Polská expozice na Mobitexu

Velká část pavilonu A1 představuje výrobky polských vystavovatelů, kteří do Brna přivezli druhou největší obchodní nabídku. Zabírá plochu téměř čtyřiceti stánků.

Polské firmy vystavující na Mobitexu vyrábějí především bytový a kancelářský nábytek, pohovky, sedací soupravy a křesla. Podle vyjádření zástupce polských vystavovatelů, Jaroslawa Krykwińskiho je nábytek projektován podle nejnovějších trendů. Vystavovaný kancelářský nábytek je jednoduchého a účelového designu, s množstvím funkčních detailů. V zařízení obytných místností jsou patrné dvě hlavní linie. První se vyznačuje jednoduchostí zpracování a vzhledu, střídmými barvami a většinou i plochým, nezdobným povrchem. Druhá linie je inspirována starožitným nábytkem, což se projevuje především bohatším zdobením, plasticitou a členitostí. Inspirace starým nábytkem je patrná i v barevném zpracování a povrchové úpravě.
Sedací soupravy a křesla jsou vyvedena ve světlých a teplých barvách, což jen potvrzuje letošní barevné trendy. Polští výrobci nabízejí velké množství typů souprav. Největší zastoupení je mezi tří až čtyřmístnými pohovkami ve spojení s několika křesly. Rozsáhlou část expozice tvoří také pracovní a odpočinkové židle. Nejpoužívanějším materiálem je samozřejmě dřevo, kov a nejrůznější druhy textilií.
Někteří polští vystavovatelé vycházejí vstříc návštěvníkům a zajišťují bezplatnou dopravu zboží zakoupeného na veletrhu po celé České republice.
20.03.2004 | pb

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444