Pohankový nákyp s kapustou a mletým masem

Lehce stravitelná a zdraví prospěšná pohanka má jemnou oříškovou chuť a s mladou kapustou a libovým mletým masem tvoří velmi příjemnou kombinaci.

Ingredience
300 g libového mletého masa (vepřového nebo směsi vepřového s hovězím)
1 a 1/2 hrnku pohanky
3 hrnky vody
1 malá hlávka kapusty (asi 400g)
3 vejce
2 stroužky česneku

mletý pepř
sušená majoránka
sůl
tuk na vymazání pekáčku
strouhanka na vysypání
Příprava
Pohanku dáme do kastrolu, zalijeme vařící vodou, osolíme a pár minut na mírném plameni necháme vařit. Vypneme a necháme v teple pod pokličkou asi 20 minut. Mezitím na nudličky pokrájíme kapustu, spaříme ji horkou vodou a scedíme. Poté slijeme přebytečnou vodu z pohanky. Smícháme částečně vychladlou pohanku s kapustou, mletým masem a vejci, přidáme utřený česnek a dochutíme solí, pepřem a majoránkou. Hmotu přendáme do vymazaného a strouhankou vysypaného pekáče a pečeme v troubě při 190 °C asi 40 minut.
O pohance se více dočtete zde:
Pohanka na talíři
07.05.2020 | sm

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444