Ingredience 300 g libového mletého masa (vepřového nebo směsi vepřového s hovězím) 1 a 1/2 hrnku pohanky 3 hrnky vody 1 malá hlávka kapusty (asi 400g) 3 vejce 2 stroužky česneku mletý pepř sušená majoránka sůl tuk na vymazání pekáčku strouhanka na vysypání |
Příprava Pohanku dáme do kastrolu, zalijeme vařící vodou, osolíme a pár minut na mírném plameni necháme vařit. Vypneme a necháme v teple pod pokličkou asi 20 minut. Mezitím na nudličky pokrájíme kapustu, spaříme ji horkou vodou a scedíme. Poté slijeme přebytečnou vodu z pohanky. Smícháme částečně vychladlou pohanku s kapustou, mletým masem a vejci, přidáme utřený česnek a dochutíme solí, pepřem a majoránkou. Hmotu přendáme do vymazaného a strouhankou vysypaného pekáče a pečeme v troubě při 190 °C asi 40 minut. |
O pohance se více dočtete zde:
Pohanka na talíři
Pohanka na talíři