Pohádkové světy studia mimolimit

Pokoj nazvaný Afrika. Foto: mimolimit

Pokoj nazvaný Afrika. Foto: mimolimit

Minulý týden zahájilo architektonické a designérské studio mimolimit v showroomu Konsepti výstavu nazvanou byby ([:bajbaj:], „ahoj!“). „Byby je koncept určený dětem a jejich rodičům. Kombinuje v sobě nejen zařízení dětských pokojů, ale i doplňky a oblečení pro děti od narození až do dvanácti let,“ objasňuje Barbora Škorpilová, která je autorkou výstavy.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku

Dobrodruh. Foto: mimolimit

Na ploše více než tři sta čtverečních metrů v pražských Holešovicích představuje mimolimit osm dětských interiérů, které jsou pojaty jako pohádkové světy. Autoři zde navrhli dětskou nábytkovou řadu a doplňky, přidali kreativní interiérové doplňky z celého světa a designové hračky. Jednotlivé pokoje jsou pojmenovány Tarzan, Dobrodruh, Šeherezáda, Malá čarodějnice, Mimi, Gengis, Africa a Papír. „Mimolimit dětskou nábytkovou řadu tvoří tři základní prvky, a to je postel, úložné prostory – tedy skříň a skříňka – a pochopitelně stůl,“ upřesňuje Barbora Škorpilová. Jednotlivé elementy lze snadno a kreativně dotvářet tak, aby se mohly stát součástí různých pohádkových světů.

Najdete zde inspiraci v podobě praktických tipů (např. rámečková tapeta s magnetickým nátěrem, na kterou lze lehce umísťovat fotografie), množství nápadů na řešení úložných prostorů a samozřejmě spoustu hraček. V osmi kompletně vybavených pokojíčcích můžete vidět účelný a hravý nábytek, originální svítidla a také nápadité polepy na stěny. Zajímavé podněty zde najdou rodiče dětí všech věkových kategorií. Jeden z pokojů v expozici je věnován zařízení interiérů pro ty úplně nejmenší.
Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku

Tarzan. Foto: mimolimit

V rámci expozice bude předvedena práce s kašmírem, hedvábím a kožešinami, nadčasová kolekce čepic, ponožek, svetrů, dek, botiček a šál. „Inspirovaly mne cesty do Mongolska a Asie. Právě tady vznikaly první návrhy, tady jsem také hledala materiály, jako jsou kožešiny, kašmír nebo hedvábí. V nejčistším prostředí mongolské přírody vznikl základ, který jsem pak dál rozvíjela,“ říká Bára Škorpilová.

Návštěva výstavy interiérů ve stylu pohádkových světů vás může v době předvánočního shonu přivede na jiné myšlenky. Možná zde naleznete inspiraci a vaše děti se na výstavě zcela jistě nebudou nudit.

V rámci doprovodného programu vystoupí v showroomu Konsepti vizuální umělec a divadelník Petr Nikl. Představí zde svůj pohádkový a tak trochu jiný svět. Odpoledne s Petrem Niklem proběhne v sobotu 19. prosince od 17h.


Pokud na výstavu zavítáte těsně před vánoci, budete moci navštívit Vánoční bazar. Zde budete moci svým nákupem podpořit nadaci Terezy Maxové (2% z každé prodané věci půjdou na konto nadace). Bazar bude probíhat v showroomu Konsepti od 21. do 23. prosince.

Výstava byby Mimolimit
Pohádkové interiéry; 4.–23. prosince 2009
Konsepti, Komunardů 32, Praha 7
Otevřeno PO-NE od 10 do 18 hodin.

 

http://www.mimolimit.cz/cz/novinky
http://www.konsepti.com/

13.12.2009 | tz

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

    Objevte širokou nabídku dekorativních skel pro moderní interiér. Společnost AGC Flat Glass Czech je největší výrobce plochého skla a jeho aplikací ve střední a východní Evropě - vyrábí funkční skla pro architekturu a skla pro interiér.

  • Ing. Karel Peterka - THERMO PLUS - projektový ateliér

    Projektový ateliér Ing. Karla Peterky nabízí individuální i typové projekty rodinných domů. Dále projekty novostaveb a rekonstrukcí bytových domů včetně půdních vestaveb.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444