Podzimní Designblok nabídne to nejlepší z českého i světového designu

Soutěž o vstupenky

Šestnáctý ročník Designbloku, jedinečné pražské přehlídky designu a módy se blíží. V týdnu od 7. do 12. října Praha ožije designem a diváci se letos mohou těšit na opravdu hojné mezinárodní zastoupení. 

Výstavy budou umístěny do čtyř budov v samém centru města. Superstudio Evropa na Václavském náměstí ukáže krásy kdysi slavného secesního Grand hotelu Šroubek, Superstudio Hra návštěvníky zavede do bývalé školní budovy v Mikulandské ulici, Art House v Colloredo-Mansfeldském paláci v Karlově ulici vdechne designu svou barokní atmosféru a Openstudio se divákům otevře v renesančním Domě U minuty na Staroměstském náměstí.
Designblok zaplaví ulice města 

K vidění například bude venkovní pavilón od H3T architects, Vítka Šimka a Štěpána Řehoře. Ti pravidelně ozvlášťují Prahu překvapivými drobnostmi – saunami, čajovými domky, budkami. Pavilon Designbloku na Václavském náměstí pojali jako volnou architektonickou strukturu, kterou lze procházet všemi směry a umožní návštěvníkům vidět náměstí z nečekaných pohledů. Ke stavbě je inspirovala Rubikova kostka.
Design jako prostředek hry a poznání

Hrou je inspirována i hlavní výstava Designbloku, připravená kurátory Agnieszkou Jacobson, Tulgou Beyerle, Janou Zielinski a Jiřím Mackem. Výstava s příznačným názvem Hra představuje současný design jako prostředek hry a poznání. Designéři ze Švýcarska, Polska, Rakouska a České republiky navrhli speciálně pro tuto výstavu vlastní hru. Výstava bude umístěna v Superstudiu v Mikulandské ulici, bývalé základní škole, jejíž opuštěné třídy umožní návrat v čase a cestu do krajin dětství nejen bývalým žákům. Jednotlivé hry se navzájem propojují, aby se nakonec spojily v jedinou, která se dotýká hranice skutečnosti.
 
Ineke Hans  
Hvězdy světového designu v Praze

Letošní Designblok představí v unikátním Art House umístěném v Coloredo-
Mansfeldském paláci hvězdy světového designu. Potřetí uvítá čelní představitelku současného holandského designu Ineke Hans. Ve své instalaci představí speciální výběr z nejnovějších prací a také novinku pro českou značku Křehký.


 
Gijs Bakker  

Po deseti letech se na Designblok vrací i nizozemský designér Gijs Bakker, ideolog a vizionář konceptuálního designu, zakladatel legendárních Droog Design, aby ukázal, proč je stále jedním z nejrespektovanějších tvůrců současného šperku. 

Významné nizozemské studio Tjep Franka Tjepkemy se v Praze předvede velkorysou instalaci v Tanečním sále Art Housu s robotickými sedacími šperky Il treno fuori a imaginárními interiérovými stopovými prvky.

Italský designér Ferruccio Laviani vystaví v Art House poštu, navrženou pro Veuve Clicquot, jejíž součástí bude i originální mobiliář vycházející ze stolu vdovy Clicquotové, zakladatelky značky. Lavianiho pošta bude skutečně fungovat a návštěvníci odtud mohou dokonce poslat svým nejbližším pohlednici.
bydlinek
Vyhrajte celotýdenní vstupenky na DESIGNBLOK 2014!

Odpovězte na jednoduchou otázku a pokud budete vylosováni, zašleme vám vstupenku, která vás opravňuje ke vstupu do všech čtyř budov po dobu celého týdne. Nápovědu naleznete v článku: https://www.bydleni.cz/clanek/Designblok-uz-popatnacte

Soutěž trvá do 2. října. Soutěž byla ukončena.

Výherci:
Jitka Vostrejžová, Šárka Křivinková, Vladimir Inek, Žaneta Vávrová, Jarmila Hrodková, Barbora Bayerová, Jiří Trš, Zuzana Ličková, Dominik Fial, Tereza Zelenková
23.09.2014

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • ŠPINAR - software s.r.o.

    Fima ŠPINAR – software s.r.o. je výhradním dodavatelem programu TurboCAD, TurboFLOORPLAN, TurboCADCAM a dalších cca 50 programů pro český a slovenský trh. Společnost dodává také vlastní produkty DAEX, které nabízí na světovém trhu.

  • Ing. Karel Peterka - THERMO PLUS - projektový ateliér

    Projektový ateliér Ing. Karla Peterky nabízí individuální i typové projekty rodinných domů. Dále projekty novostaveb a rekonstrukcí bytových domů včetně půdních vestaveb.

  • JMP - Studio zdravého spaní®

    Značkové matrace a rošty pro dospělé, děti, alergiky, seniory, vysoké váhové kategorie, široká nabídka postelí a ložnic, rozkládací postele, polštáře a přikrývky – to vše najdete v JMP Studiích zdravého spaní® v Praze, Brně a Valašském Meziříčí.

  • AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

    Objevte širokou nabídku dekorativních skel pro moderní interiér. Společnost AGC Flat Glass Czech je největší výrobce plochého skla a jeho aplikací ve střední a východní Evropě - vyrábí funkční skla pro architekturu a skla pro interiér.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444