Podlaha do kuchyně

Vinylová plovoucí podlaha FatraClick, dub červenohnědý

Vinylová plovoucí podlaha FatraClick, dub červenohnědý

Dobrý den, zařizujeme novou kuchyň a potřebovala bych poradit jakou vybrat podlahu? Děkuji.

Kuchyně je jednou z nejčastěji navštěvovaných místností. Nejen že se tu vaří, ale v mnohých domácnostech se v kuchyni schází celá rodina a přátelé. Kuchyňská podlaha je vystavena velké zátěži. Při vaření nám občas něco spadne nebo se rozbije. Od podlahy očekáváme, že podobné nehody vydrží. Abychom však za pár let nebyli nepříjemně překvapeni, vybírejme mezi podlahami jen ty odolné a kvalitní.
Na co při výběru podlahy pamatovat

V první řadě myslete na dlouhou životnost. Do kuchyně vybírejte pouze takovou podlahu, která bude vysoce odolná proti poškrábání a jinému poškození. V kuchyni se občas něco rozlije, proto výrobci kvalitních podlah pamatují i na bezpečnost a podlahy opatřují protiskluzovým povrchem. Nikde jinde nepadá jídlo tak často jako v kuchyni, z praktických důvodů tak jistě oceníte hladký povrch bez zbytečných spár, v nichž se usazují nečistoty.

 
  Vinylová plovoucí podlaha FatraClick,
dub tmavý
Jaký materiál?

Orientovat se v širokém výběru podlah není zrovna snadné a přitom výběr toho nejvhodnějšího materiálu je velmi podstatný. Podívejme se tedy blíže na jednotlivé materiály. Nejvíce žádanou podlahovou krytinou je PVC a lino. Vinylové podlahy se snadno udržují, fungují jako tepelná izolace, jsou vysoce odolné proti opotřebení, mechanickému poškození a vlhkosti. K jejich výhodám patří především jednoduchá oprava. Jestliže podlahu poškodíte, odborná firma podlahu jednoduše opraví bez zbytečné výměny celé podlahové krytiny.

Pro ty, kteří dávají přednost spíše přírodním materiálům, se nabízí možnost laminátu a korku. Laminátová podlaha však bude v porovnání s korkovou tvrdší a studenější. Je zároveň více náchylná na škrábance. Korek se vyznačuje svými tepelně izolačními vlastnostmi. Jestliže jste přišli na chuť korkové podlaze, dejte na doporučení odborníků a nechte si podlahu několikrát přelakovat. Jedině tak zabráníte vsakování rozlité vody.

Novinkou na trhu s podlahami je podlahová krytina zvaná marmoleum. Jedná se o podlahu velmi odolnou a trvanlivou, oceníte nejen její antibakteriálnost, celistvost povrchu, ale i jednoduchou údržbu. Marmoleum se vyrábí v široké škále barev, proto nemusíte přistupovat na žádné kompromisy.
Podlahu kupujeme jen několikrát za život. Proto s výběrem nespěchejte. Zvažte veškeré vlastnosti a nezapomínejte ani na ty estetické. Navštivte jednotlivé prodejny a nechejte se inspirovat a poradit od odborníků.
16.01.2013

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444