Plovoucí podlaha a zvuková pohoda aneb doma to (ne)musí klapat

FatraClick - Dub toskánský

FatraClick - Dub toskánský

Výběr podlahy nás často staví před několik problémů. Chceme, aby se podlaha dobře udržovala nebo aby nás nestudila. Obzvláště majitelé bytů v panelákovém domě si nepřejí, aby o každém jejich kroku věděli sousedi. Jak zajistit zvukovou pohodu v interiéru? 

Častým argumentem lidí, kteří nejsou zastánci plovoucích podlah, je nedostatečná tepelná a zvuková izolace. V minulém článku o vinylových podlahách Thermofix jsme se přesvědčili, že podlahy mohou poskytnout dobrý teplotní vjem a navíc umožňují instalaci podlahového vytápění. Právě proto se hodí i do ložnic, kde na teplou podlahu klademe snad ty největší nároky.

Obavy z hlučnosti plovoucích podlah
„Plovoucí podlaha je hlučná. Nechceme, aby sousedé věděli o každém našem kroku,” domnívají se mnozí. I když by si přáli modernější a praktičtější podlahu, raději se opět uchýlí k léty prověřenému koberci. Právě kvůli obavám z hlučnosti jsou lidé k plovoucím podlahám velmi nedůvěřiví. Vinylové plovoucí podlahy však obstojí i v otázce zvukové izolace.
FatraClick - Dub africký
Jak na zvukovou pohodu
Aby se snížil přenos hluku v co největší míře, je třeba zabezpečit tzv. kročejovou neprůzvučnost. Té se běžně dosahuje instalací zvukového izolantu mezi nášlapnou vrstvu a pevný podklad. Moderní plovoucí vinylová podlaha FatraClick však tento izolant již obsahuje, a proto není nutná další jeho dodatečná pokládka. Podlaha je složena z několika vrstev. Tu nejspodnější tvoří korek, díky kterému je hodnota kročejového útlumu 16 dB. Pro představu tato hodnota zvuku je srovnatelná se zvukem šumění listí.

Důmyslná konstrukce podlah, která zajišťuje tepelnou, zvukovou izolaci i odolnost vůči vlhkosti, tak vyřeší tři nejobávanější problémy plovoucích podlah. Už nemusíte mít strach, že bude podlaha studená nebo hlučná. Riziko nepředstavuje ani rozlitý čaj na podlaze. Oproti koberci jsou plovoucí podlahy navíc snáze udržovatelné a vyhovují alergikům. 
 
  FatraClick - Javor přírodní  
Vinylová podlaha FatraClick
Složení vrstev plovoucí vinylové podlahy FatraClick zajistí bezproblémové užívání. Základ tvoří HDF deska s tloušťkou 6,8 mm se zvýšenou odolností proti vlhkosti, která je zespod opatřena zvukově izolační vrstvou korku. Vrchní část tvoří PVC materiál s PUR úpravou a nášlapnou vrstvou o šířce 0,4 mm. Pokládka této podlahy je značně zjednodušena zámkovým systémem Uniclic®.

Průvodce podlah vás bude inspirovat
Vinylová podlaha FatraClick následuje trendy moderního interiérového designu, a proto nabízí mnoho jedinečných dekorů dřeva. Pokud si nejste jisti, který dekor padne zrovna vašemu interiéru, navštivte virtuální showroom a přesvědčte se. 
27.02.2014
  • Fatra, a.s.

    Společnost Fatra představuje na celoevropském trhu důležitého hráče v oboru plastikářského průmyslu. V České republice zaujímá na pozici zpracovatele plastů PVC, PE, PP a PET dominantní podíl na trhu. Fatra, a.s. je jediným českým výrobcem vinylových podlah.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444