Ploty a oplocení - ochrana i dekorace

Fotografie k článku: Ploty Skočík

Fotografie k článku: Ploty Skočík

Zídky, zdi, ohrady a ploty jsou zábrany, které vymezují a oddělují veřejná i soukromá prostranství využívaná k nejrůznějším účelům, chrání průmyslové areály a mimo jiné se staly také pevnou součástí našeho bydlení. Chrání naše soukromí a přispívají k bezpečnosti prostoru, ve kterém žijeme.

Podobně jako všechny stavební prvky, také ploty se původně vytvářely z materiálů, které měli lidé k dispozici ve své blízkosti. Tak také u nás ploty přišly ke svému názvu - v našich zemích se totiž původně vyráběly jen splétáním, nejčastějším pletivem bylo větvoví vrb a dalších dřevin. Chceme-li si pořídit plot dnes, můžeme si konstrukci i materiály vybírat a řídit se přesněji konkrétním účelem, kterému má plot sloužit, naší představou a také vkusem. Myslet bychom ovšem měli také na to, že plot je architektonickou součástí našeho domu i celé ulice nebo širšího okolí, konstrukce ani použité materiály by neměly jejich vzhled narušovat.

Evergreenem jsou samozřejmě dřevěné ploty z plotovek nebo plaňků z různě opracovaného masivu, které se upevňují na tzv rýgle, tedy dřevěné latě či tyče vodorovně upevněné na plotové sloupky. Ty bývají v těchto případech nejčastěji buďto také ze dřeva nebo z betonu.

Materiálů a jejich kombinací, z nichž je dnes možné pořídit si vhodné oplocení domu, je ovšem celá řada. Odolné a zároveň designově atraktivní mohou být ploty betonové, kamenné a kovové, ale i zděné,  z keramických nebo vápenopískových cihel nebo z ozdobných keramických prvků. U  domku se zahradou se ovšem docela dobře může uplatnit plot z pozinkovaného drátěného pletiva, které není tak finančně náročné.

Praktický a kvalitní typ drátěného pletiva, které vydrží dobrých dvacet let, u nás jako poměrně čerstvou novinku nabízí například firma Ploty Skočík. Jedná se o pletivo ALUGREEN se zapleteným drátem. Tento druh pletiva je tvořen  drátem o síle 2,2 mm, vodicí drát má průměr 3 mm a vše je opatřeno antikorozní ochranou zinkohliníkem a přibarveno do zelena. ALUGREEN má nejen dlouhou životnost, ale je také dostatečně tvrdý a pevný, takže zabrání vaši čtyřnohým mazlíčkům ve výletech bez vašeho vědomí.

Drátěné oplocení, ať už z odolného pozinkovaného nebo poplastovaného pletiva, je hlavním programem firmy Ploty Skočík, objednat si tu ale lze i dodávky a realizace dřevěných a betonových oplocení a v nabídce jsou také plotové výplně - vrátka, brány, branky i pojezdové brány.



21.03.2014 | PR - redakce BYDLENÍ.CZ

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444