Plíseň zdiva jako indikátor vlhkosti stavby

Mnoho starších budov se potýká s problémem, který popisujeme jako vlhké zdivo. Na površích vlhkého zdiva se se tvoří nejčastěji tmavě šedé zabarvení a vyrůstají na něm zdraví škodlivé plísně a jiné mikroorganismy, které nám mohou výrazně zkomplikovat život. Plísně na vlhkém zdivu jsou však i pozdním indikátorem, že se ve zdivu děje něco, co není zcela v pořádku. Totiž, že se v objektu projevuje vlhkost. A často se jedná o vlhkost vzlínající.

Vlhké zdivo omezuje užívání stavby
Obývání vlhkých místností s vlhkými zdmi je výrazně zdraví škodlivé. Zde nacházející se objekty v důsledku zvýšené vlhkosti podstatně rychleji chátrají nebo jsou vlhkostí a plísněmi přímo znehodnocovány. Vlhké zdivo jakékoliv stavby tedy výrazně omezuje nebo znemožňuje užívání obytných, komerčních i historických objektů. Právě vlhké zdivo napadené vzlínající vlhkostí patří mezi nejvýraznější faktory zhoršující životní prostředí podobně jako například chemické látky v ovzduší.
Plísně na vlhkém zdivu jsou pro lidský organismus nebezpečné
 
Vlhký dům s instalovanou technologií DryPol®  
Když se již v naší nemovitosti plíseň zdiva projevila, je na čase se vážně zamyslet nad nutností provedení odborného měření vlhkosti zdiva a následné sanace pro odstranění vlhkosti. Plísně jsou totiž zpravidla nejmarkantnějším ukazatelem toho, že vlhkost ve zdivu objektu dosáhla výrazných hodnot. Je samozřejmě možné, že se s ohledem na použitý stavební materiál nebo provedené stavební zásahy vlhkost na vnějších částech stavby ještě zcela plně neprojevila a obyvatelé domu tedy nemohou s určitostí o těchto problémech vědět. Růst plísní na jakémkoliv povrchu je velmi nebezpečný, protože plísně produkují miliony spór, které pak vypouští do všech prostor nemovitosti, z nichž většina se vyznačuje negativními vlivy na lidský organismus.
Nejdůležitějším faktorem pro vznik plísní je vlhkost stavby
Plíseň může vyrůstat na dřevě, tapetách nebo barvách stejně tak dobře jako na omítce a zdivu samotném. Nejdůležitější pro vznik plísní je pak vlhkost, kterou plísně potřebují k získávání výživy a množení. Miniaturní zárodky plísní se vyskytují ve vzduchu téměř všude. Pokud se plíseň ve zdivu objeví, je na čase přemýšlet nad provedením sanace vlhkosti zdiva.
 
Vlhký dům s instalovanou technologií DryPol®  

V oblasti provedení sanace vlhkého zdiva existuje mnoho různých metod, které se liší jak svou efektivitou, tak i cenou, svým přístupem k ekologickým trendům a zejména v přístupu k stavbě samotné. Mnoho z těchto starších a finančně náročných technologií, mezi které patří například sanace vlhkosti zdiva podřezáním zdiva či sanace vlhkého zdiva chemickou injektáží, jsou v mnoha případech doslova destruktivní, kdy jejich provádění narušuje vnitřní a vnější povrchy zdiva stavby a její statiku. 
Majitelé vlhkých domů s provedením sanace vlhkosti zdiva otálejí
Majitelé sanaci odkládají právě z důvodů nešetrnosti destruktivních technologií vůči stavbě samotné a jejím obyvatelům. Samozřejmě, že výraznou roli hrají rovněž i vysoké finanční náklady na provedení podřezání zdiva či chemické injektáže. Jak tedy provést sanaci vlhkosti zdiva bez stavebních zásahů rychle, ekologicky, lacině a tak, abychom stavbě postižené vzlínající vlhkostí ještě více neuškodili? 

Provedení sanace vlhkosti uvedeným způsobem je možné díky unikátní technologii DryPol® fungující na elektrofyzikálním principu elektroosmózy, kdy nejmodernější počítačem řízené generátory magnetických pulzů nabíjejí molekuly vody obsažené ve zdivu kladným elektrickým nábojem. Voda tak odchází ze zdiva do podloží stavby, tedy tam, odkud se do vlhkého zdiva dostala. To vše bez náročných a nákladných stavebních zásahů a zejména šetrně k okolnímu prostředí.
 
Elektroosmóza DryPol® system  
Sanace vlhkosti zdiva elektroosmózou - technologie DryPol® - stavbu zbaví vlhkosti zdiva
Ekologická, ke stavbě šetrná a zejména finančně dostupná technologie sanace vlhkosti zdiva elektroosmózou, unikátní technologií DryPol®, vás zbaví vzlínající vlhkosti nejdéle do tří let od instalace. Na základě našich dlouholetých zkušeností v oblasti odvlhčování staveb můžeme říci, že naprostá většina staveb je vysušena od vlhkosti již druhým rokem. Technologie elektroosmózy, unikátní český výrobek DryPol®, odstraní vlhkost ze zdiva naprosto spolehlivě, bez jakéhokoliv vedlejšího vlivu na okolní prostředí. Jeho účinnost a bezvadný chod je prověřen stovkami instalací v Evropě experimentálně i prakticky. Přejete-li si trvale hydroizolovat stavbu a zbavit se vzlínající vlhkosti zdiva jednou pro vždy, svěřte svou vlhkou stavbu do rukou elektroosmózy, unikátnímu českému výrobku DryPol®.
01.09.2014 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444