Plastové střešní okno s izolačním dvojsklem

Jedinečné konstrukční a tepelné parametry

Společnost Roto stavební elementy s.r.o., tradiční výrobce plastových i dřevěných střešních oken a solárních systémů, se na českém trhu pohybuje již sedmým rokem a ve světě vloni oslavila 75. výročí své existence.

Před dvěma lety společnost Roto uvedla tak na trh prvního představitele nové generace střešních oken - Roto Designo R8. V průběhu roku 2010 bylo rozšířeno o cenově dostupnější variantu s dvojsklem vynikající svými ojedinělými parametry. Roto představilo toto okno na letošním veletrhu Střechy Praha 2011.

Tato nová varianta se vyznačuje inovovaným designem především díky zcela novým tvarům vnějšího oplechování v odstínu Antracit Metallic, který kopíruje trend antracitových střešních krytin. Vylepšenému vzhledu ve střešní rovině výrazně napomáhá konstrukce rámu, nově zapuštěná do roviny střešní krytiny, což dále výrazně zlepšuje tepelně izolační vlastnosti.

Zasklení Roto blueLine Plus navíc nabízí vysoký komfort užívání v podobě samočisticí povrchové úpravy, bezpečnostních skel zvenku i zevnitř, nadstandardní zvukové parametry a pokovení pro snížení přehřívání v letních měsících.   

Spojením zmíněného typu okna a zasklení vznikl výrobek s označením R88A K WD AL, jehož tepelně izolační vlastnosti jsou na trhu plastových střešních oken zcela výjimečné, protože součinitel prostupu tepla celého okna je jen Uw=1,2W/m2K. Kvůli finanční náročnosti střešních oken s trojsklem nacházejí okna s dvojsklem a jejich jedinečné parametry stále více příznivců. Roto Designo je totiž jediným plastovým střešním oknem, které i při zasklení dvojsklem splňuje požadavky Zelené úsporám pro variantu „Dílčí zateplení“.

Střešní okno Roto Designo je vybaveno celoobvodovým kováním, které díky šestibodovému uzavírání zajistí dokonalé dovření křídla k rámu. Také umožňuje seřídit spáry v případě dodatečného pohybu krovu kdykoliv po montáži a zároveň dovoluje nastavit sílu a odpor zdvihu výklopného křídla. Roto tak garantuje, že křídlo jakéhokoliv nabízeného rozměru bude držet v každé pootevřené poloze okna, resp. nebude padat nebo vyjíždět, jak tomu často bývá u konkurenčních výrobců výklopných střešních oken.
 

Střešní okno Roto Designo je plně připraveno pro co nejsnazší, ale zároveň kvalitní spojení s oběma vrstvami střešního pláště. Eliminuje se tak možnost častých reklamacím z důvodu chybné montáže (špatně zateplený rám a napojení parozábrany). Dvoudílný zateplovací blok nejen že izoluje rám okna po celé jeho výšce až nad krytinu, ale jeho spodní díl zasahuje do úrovně krokví, čímž nabízí velice snadné spojení s minerální vatou. Límec parotěsné fólie je přilepen na rám a snadno ho lze v ploše spojit s parozábranou celého podkroví. Odpadá tak napojení parozábrany v drážce pro ostění na rámu, v níž je parozábrana u většiny instalovaných střešních oken napojena nedostatečně.      
Součinitel prostupu tepla celého okna   Uw = 1,2 W/m2K
Součinitel prostupu tepla dvojskla
   Ug = 1,0 W/m2K
Vzduchová neprůzvučnost (zvukové parametry)
   Rw = 39 dB
Součinitel prostupu tepelné slunečního záření (přehřívání v létě)
   g = 48 %

Plastová střešní okna Roto se vyrábějí již více než 20 let a jejich životnost je nesrovnatelně vyšší než u jakékoli dřevěného střešního okna, protože surovina pro plastový profil je neustále zdokonalována.

Střešní okno Roto Designo R88A K WD AL je vyráběno z osvědčených materiálů. Na profil křídla i rámu garantuje výrobce 15 let záruky proti prasknutí. Profil je odolný také proti UV záření. Konstrukce okna Roto Designo R88A K WD AL je řešena tak, aby všechny díly byly vyměnitelné. Vzhledem k jednoduchosti výměny těsnění, skla, kování, oplechování atd. lze říci, že tato konstrukce střešního okna má nejvyšší životnost ze všech střešních oken a blíží se životnosti současných taškových střešních krytin.

Společnost Roto vkládá maximální úsilí do předprodejního i poprodejního servisu. Uvědomuje si, že pouze předem dobře informovaný zákazník si vybere konstrukci střešního okna podle svých požadavků a vyhne se tím výměně střešních oken již po 10 - 15 letech.  Technické a servisní oddělení nabízí např. semináře a osobní konzultace pro projektanty, poradenství všem potencionálním zákazníkům (vč. zaměření na stavbě), kontrolu montáže nebo zaškolení montážníků přímo na stavbě formou tzv. "vzorové montáže".

 

Více informací najdete na www.roto-frank.cz
19.04.2011 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Dřevoterm, s.r.o. - Stínicí technika PAVON

    Jsme přední český výrobce stínicí techniky značky PAVON s tradicí již od roku 1889. Vyrábíme rolety , roletožaluzie den a noc , skládané rolety plisé , japonské stěny , rolety pro střešní okna , římské rolety , vertikální žaluzie , sítě proti hmyzu , mechanické i motorové clony pro dopravní prostředky a další. K roletám nabízíme mnoho doplňků a příslušenství, včetně automatizace . Pečlivě dbáme na kvalitu používaných materiálů a zpracování, proto vám naše produkty budou spolehlivě sloužit mnoho let.  

  • PVC OKNA s.r.o.

    Firma PVC OKNA s.r.o. vyrábí plastová okna a plastové dveře již od roku 2002. Pro naše výrobky jsme zvolili špičkový německý profilový systém KÖMMERLING a rovněž německé kování SIEGENIA-AUBI. Jakožto celosvětově první významný producent používá značka KÖMMERLING k výrobě profilů výhradně bezolovnaté PVC se "zelenými" stabilizátory na bázi vápníku/zinku (zn. Greenline )

  • Stavona, spol. s r.o.

    Stavona, společnost s ručením omezeným, vznikla roku 1991. Od počátku působí v oboru výroby oken, dveří, výloh, zimních zahrad, posuvných stěn a rolet, včetně příslušenství (parapety, sítě proti hmyzu, žaluzie apod.).

  • Schiedel s.r.o. - komínové systémy

    Výrobce a prodejce komínů pro novou i stávající výstavbu - keramické, nerezové, vícevrstvé a kombinované. Komíny pro nízkoenergetický dům, komínové systémy pro speciální použití. Komínové vložky pro vložkování a obnovu stávajících komínů. Systém pro řízené větrání.

  • IZOLTECH s.r.o. - technické izolace a zateplení budov

    Prodej, konzultace a realizace v oborech stavebních izolací a zateplení budov (fasádní zateplovací systémy, izolace staveb a rozvodů topení, sanity a klimatizací)


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444