Plastová okna stále aktuální

Jen pár desítek let po vynálezu PVC byl z tohoto materiálu vyroben také první okenní rám. První výrobci plastových oken prý působili v USA a v Německu už ve 40. letech minulého století. Dnes patří plastová okna k velmi rozšířenému řešení, jehož technologie prošla v posledních desetiletích velkým rozvojem a neustále se zdokonaluje.

I když stále oblíbeným materiálem zůstává dřevo a obzvlášť v některých zemích se často používá hliník, plastová okna se díky řadě svých vlastností a širokým možnostem použití uplatňují ve vysoké míře i v našem stavebnictví. V kvalitním provedení dodržujícím správnost technologických postupů přinášejí svým uživatelům řadu nesporných výhod. Plastové okenní profily obecně mají vysokou životnost a velmi snadno se udržují, dobře odolávají agresivnímu slunečnímu svitu a nepříznivým povětrnostním vlivům a jsou zdravotně nezávadné. I když výroba PVC bývá někdy označována za životní prostředí zatěžující, je třeba vzít v úvahu, že energetické náklady na ni jsou nízké a že jde o materiál stoprocentně recyklovatelný.
Mezi největší výrobce a dodavatele plastových oken, dveří a doplňků v  České republice patří společnost RI OKNA, která na našem trhu působí přes deset let. K výrobě oken a dveří se zde používá kvalitní čtyř a pětikomorový plastový profil německého výrobce SALAMANDER. Plastová okna vyrobená z profilového systému SALAMANDER vyhovují vysokým nárokům na odolnost, tvarovou stálost i životnost. Stavebníci oceňují rovněž široké možnosti designového použití, velmi elegantní nadčasový vzhled. Kvalita profilů SALAMANDER je v průběhu celého výrobního procesu pod stálou interní kontrolou, která zabezpečuje nejvyšší kvalitu výrobků a je autorizována nezávislými institucemi. Firma RI OKNA nabízí jako samozřejmou součást každé zakázky dopravu, montáž a poskytnutí dostatečné garance formou veškerého potřebného servisu. Obchodní a technický servis je podpořen přímým zastoupením či autorizovanými zástupci na území České republiky i Slovenska.

Okna dodávaná firmou RI OKNA jsou vyplněna izolačními dvojskly s výbornými zvukově a tepelně izolačními vlastnostmi i odolností proti rozbití. Tato dvojskla jsou vyrobena ze dvou tabulí plaveného skla v tloušťkách, které odpovídají funkčním a mechanickým nárokům. Vzdálenost tabulí tvořících dvojsklo vymezuje různě široký a dutý distanční hliníkový rám plněný vysoušecím prostředkem - ten zabraňuje případné kondenzaci vodních par mezi oběma skly, což je pro uživatele spolu s kvalitním provedením celého technologického postupu jednou ze záruk nerušeného, jasného průhledu.

Obrázky: Ukázky z realizací firmy RI OKNA

01.11.2005 | redakce Bydlení.cz

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

    Objevte širokou nabídku dekorativních skel pro moderní interiér. Společnost AGC Flat Glass Czech je největší výrobce plochého skla a jeho aplikací ve střední a východní Evropě - vyrábí funkční skla pro architekturu a skla pro interiér.

  • Dřevoterm, s.r.o. - Stínicí technika PAVON

    Jsme přední český výrobce stínicí techniky značky PAVON s tradicí již od roku 1889. Vyrábíme rolety , roletožaluzie den a noc , skládané rolety plisé , japonské stěny , rolety pro střešní okna , římské rolety , vertikální žaluzie , sítě proti hmyzu , mechanické i motorové clony pro dopravní prostředky a další. K roletám nabízíme mnoho doplňků a příslušenství, včetně automatizace . Pečlivě dbáme na kvalitu používaných materiálů a zpracování, proto vám naše produkty budou spolehlivě sloužit mnoho let.  

  • Schiedel s.r.o. - komínové systémy

    Výrobce a prodejce komínů pro novou i stávající výstavbu - keramické, nerezové, vícevrstvé a kombinované. Komíny pro nízkoenergetický dům, komínové systémy pro speciální použití. Komínové vložky pro vložkování a obnovu stávajících komínů. Systém pro řízené větrání.

  • HON - okna, dveře

    Eurookna a vchodové dveře děláme už více než 93 let. S našimi okny budete přírodě nablízku. Tradici výroby nejen dřevěných oken a dveří, ale i jiných truhlářských výrobků založil v roce 1924 náš děda. Dnes vyrábíme dřevěná a dřevohliníková okna, vchodové dveře , posuvky a balkónové dveře, repliky historických oken na památkově chráněné stavby a další otvorové výplně na všechny druhy staveb, od moderních domů až po kostely.

  • Stavona, spol. s r.o.

    Stavona, společnost s ručením omezeným, vznikla roku 1991. Od počátku působí v oboru výroby oken, dveří, výloh, zimních zahrad, posuvných stěn a rolet, včetně příslušenství (parapety, sítě proti hmyzu, žaluzie apod.).


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444