Plánujete podkrovní byt?

Pokud uvažujete o bydlení v podkroví, může pro vás být velmi užitečným rádcem publikace nazvaná Vše o podkroví, kterou vydalo specializované nakladatelství Jaga group v edici Renovujeme stavíme zařizujeme.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku

Dovíte se tady, jak se liší realizace podkroví v novostavbách nebo nadstavbách od zobytnění podkroví bytového domu, tedy vestavby, a jak postupovat, pokud jste se pro některý z těchto typů bydlení rozhodli.


Publikace představuje pro inspiraci konkrétní ukázky realizovaných bytů v podkroví, ale především je zodpovědným a praktickým průvodcem vašeho rozhodování: Čím se bydlení v podkroví liší od standardních bytů, jaké výhody nebo nevýhody představuje?

Najdete zde mj. články věnované materiálům použitelných při budování bydlení pod šikmou střechou, především o sádrokartonových deskách, které lze využít jako příčky, podhledy stropů, podlahy i obklady. Stať o sádrokartonu nabízí i příklady spotřeby materiálu a  srozumitelné popisy technologických postupů při vytváření obkladů, podlah či podhledů.


Vše o podkroví se věnuje specifickým tématům jako jsou střešní okna a jejich zastínění nebo zateplení šikmých střech, ale také tématům s podkrovním bydlením úzce či volněji souvisejících – nabízí podrobná poučení o v současnosti používaných typech střešních krytin, o vytápění a větrání, o komínech v obytných objektech, plovoucích podlahách, budování krbu, dřevěných či laminátových obkladech, vybavení koupelen, kuchyní apod. Navíc se zde dočtete např. také o vztahu architektury a prostředí, o problematice stavebního dohledu a o tom, jak postupovat, pokud chcete ke svým stavebním záměrům využít podkrovních prostor v památkově chráněném objektu nebo památkové zóně.

16.08.2004 | sm
  • Jaga Media, s.r.o.

    Společnosti skupiny Jaga se zabývají vydáváním, distribucí a prodejem publikací a časopisů z oblasti stavebnictví, architektury a bydlení. Jaga group, s.r.o., se sídlem v Bratislavě byla založena v roce 1992 a od roku 1995 své aktivity uskutečňovala i na území České republiky. V roce 2003 byla založena společnost Jaga Media, s.r.o. se sídlem v Praze.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444