Ingredience 300 g hnědé rýže 900 ml zeleninového vývaru 2 lžíce řepkového oleje 2 lžíce olivového oleje 200 g čerstvého špenátu 4 tvrdší rajčata 150 g uzeného tofu 1 cibule 2 stroužky česneku sůl mletý bílý pepř |
Příprava Na 2 lžíce oleje nasypeme rýži a chvíli zaříváme. Přidáme vývar a přikryté pomalu dusíme, dokud se všechna voda nevsákne. Mezitím nakrájíme cibuli nadrobno, česnek na jemné plátky a orestujeme je na 2 lžících olivového oleje. Přidáme na nudličky pokrájené listy špenátu a oloupaná, na kostičky nakrájená rajčata, okořeníme pepřem. Dusíme jen několik minut a přidáme ještě na kostičky nakrájené tofu, které necháme ve směsi zeleniny prohřát. Poté zeleninu promícháme s udušenou rýží a podáváme posypané nějakou čerstvou zelenou natí - může to být petrželka, zelená cibulka, bazalka nebo i jemně pokrájená celerová nať. |
Rýže basmati se zeleninou a sezamovými semínky
Rizoto s mrkví, pórkem a praženými semínky slunečnice
Italské rizoto se sušenými hříbky a hráškem
Kološvárské zelí