Pilaf z hnědé rýže s čerstvým podzimním špenátem

Máte rádi rýži? Pokud ano, střídáte pravděpodobně různé druhy bílé, z nichž každý má své vlastnosti a chuť a hodí se k různým úpravám. Rozhodně stojí zato přidat občas do jídelníčku i hnědou rýži, která má o něco vyšší obsah vlákniny, bílkovin a dalších živin a k tomu velmi příjemnou, mírně oříškovou chuť.

Ingredience
300 g hnědé rýže
900 ml zeleninového vývaru

2 lžíce řepkového oleje
2 lžíce olivového oleje

200 g čerstvého špenátu
4 tvrdší rajčata
150 g uzeného tofu
1 cibule
2 stroužky česneku

sůl
mletý bílý pepř
Příprava
Na 2 lžíce oleje nasypeme rýži a chvíli zaříváme. Přidáme vývar a přikryté pomalu dusíme, dokud se všechna voda nevsákne. Mezitím nakrájíme cibuli nadrobno, česnek na jemné plátky a orestujeme je na 2 lžících olivového oleje. Přidáme na nudličky pokrájené listy špenátu a oloupaná, na kostičky nakrájená rajčata, okořeníme pepřem. Dusíme jen několik minut a přidáme ještě na kostičky nakrájené tofu, které necháme ve směsi zeleniny prohřát. Poté zeleninu promícháme s udušenou rýží a podáváme posypané nějakou čerstvou zelenou natí - může to být petrželka, zelená cibulka, bazalka nebo i jemně pokrájená celerová nať.
08.09.2023 | Svatava Morávková

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • MORA MORAVIA

    Česká značka MORA, výrobce domácích spotřebičů s tradicí od roku 1825, nabízí širokou a komplexní nabídku pomocníků do každé domácnosti a umožňuje tak bez problémů vybavit celou kuchyň v jednotném a moderním stylu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444