Pět tepelných čerpadel v jednom

Pohled do předváděcího střediska firmy Master Therm CZ

Pohled do předváděcího střediska firmy Master Therm CZ

S další novinkou v oblasti tepelných čerpadel typu země-voda, přichází v roce 2008 výrobce Master Therm CZ. Výkon až pěti tepelných čerpadel v jednom budou moci využít majitelé nového tepelného čerpadla AquaMaster Inverter. Tepelné čerpadlo využívající invertorové technologie umožňuje pomocí ovládání založeného na frekvenčním měniči plynulou regulaci topného/chladícího výkonu v rozsahu cca 30-100%.

Čerpadla AquaMaster Inverter jsou schopna podávat výkon 3 – 8 a 9 – 22 kW, což je rozmezí výkonů pěti starších modelů stejné řady. Výhodou tohoto čerpadla je jeho frekvenční řízení otáček kompresoru, což v praxi znamená, že nové čerpadlo bude moci fungovat jen na takový výkon, který bude v dané chvíli potřeba. Tedy pokud nebude velké chladno, postačí výkon např. 8 kW, v opačném případě je čerpadlo schopno plynule najet na výkon až 16 kW.

Doposud tepelná čerpadla pracovala v každé situaci na maximální výkon kompresoru a potřebný výkon se dodával pomocí cyklování (start/stop) kompresorů.
Při využití čerpadla AquaMaster Inverter klesne spotřeba energie a zároveň se prodlouží životnost tepelného čerpadla.

AquaMaster Inverter bude rovněž standardně vybaven ovládáním přes internet. Díky antivibračně uloženému kompresoru je toto čeropadlo navíc téměř neslyšné a díky teplotě výstupní vody, která je až 60 stupňů, je vhodné i pro rekonstrukce otopných soustav, bez nutnosti měnit radiátory.

Na přání lze toto čerpadlo dovybavit nadstandardní výbavou jako je chlazení nebo víceokruhová regulace, umožňující například levný ohřev vody v bazénu.
07.01.2008 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444