Pět praktických tipů do kuchyně

Kuchyň již není pouze místem, sloužícím k přípravě jídla a stravování. Je srdcem celé domácnosti. Lidé zde připravují jídla, hostí přátele nebo si jen povídají. Do kuchyně tak nemá přístup pouze paní domu, ale všichni členové rodiny, děti i návštěva. To vše zvyšuje nároky na praktickou i estetickou stránku kuchyní. Představíme vám několik tipů, jak si zařídit krásnou i praktickou kuchyň ve vaší domácnosti.

1. Inovativní materiály

Středobodem kuchyně je dřez. Jeho funkce se kromě oplachování potravin a mytí nádobí rozšířila na multifunkční zařízení, které hospodyňka využívá po celou dobu přípravy pokrmů i poté. Je prokázáno, že až 60 % činností probíhá v dřezu nebo v jeho blízkém okolí. Klasickým materiálem používaným na výrobu dřezů je nerezová ocel. Mnoho z vás si ale vybaví situaci, kdy si pořídil krásný, nový, nerezový dřez. I když jeho pozitivní vlastnosti jsou nesporné, po nějaké době se na jeho povrchu, přes všechny snahy, projeví zcela patrné známky poškrábání. Na tuto skutečnost myslí také výrobci kuchyňských dřezů a stále větší obliby si získávají dřezy z umělého kamene.

Firma BLANCO například používá pro výrobu dřezů patentovaný materiál SILGRANIT® PuraDur®, mezi jehož přednosti patří velmi snadná údržba, nebývalá odolnost proti poškrábání a rozbití, teplovzdornost do 280 °C a stoprocentní hygienická a zdravotní nezávadnost. SILGRANIT® PuraDur® je z 80 % tvořen rozemletou přírodní žulou. Materiál je stálobarevný a nenáročný na údržbu. Povrch dřezu díky přídavku částic na bázi teflonu odpuzuje vodu a brání ulpívání nečistot. BLANCO vyrábí SILGRANITOVÉ dřezy v různých velikostech, tvarech i barevném provedení. Velmi známé a stále častěji používané jsou také dřezy vyrobené z keramiky. 

2. Baterie jako funkční a estetický doplněk

Obáváte se, jak bude klasická chromová baterie ladit k vašemu novému silgranitovému dřezu? I na to výrobci mysleli. V aktuální nabídce naleznete také baterie v povrchovém provedení SILGRANIT Look, které barevně perfektně ladí k barvě SILGRANITových dřezů.
 
Posuvná krájecí deska
Doporučená cena dle materiálu (dřevo, sklo, plast) od 1 560 Kč
e-shop: www.ancor.cz, výrobce: BLANCO
 
Víceúčelová miska / vanička
Doporučená cena dle materiálu od 430 Kč
e-shop: www.ancor.cz, výrobce: BLANCO

3. Krájecí desky a integrované nerezové vaničky a odkapávací misky

Dřez již není pouze nástrojem k mytí nádobí, jedná se o kuchyňské pracoviště, na které je potřeba odkládat potraviny i kuchyňské náčiní, dále krájet, oplachovat suroviny a vykonávat další úkony nezbytné k přípravě chutného pokrmu. Ke zvýšení praktičnosti svého dřezu pomůžete doplněním různých volitelných příslušenství, přípravných krájecích desek ze dřeva, tvrzeného skla či plastu. Dalším šikovným pomocníkem do kuchyně jsou integrované víceúčelové vaničky, misky a odkapávače.
Posuvná krájecí deska
Doporučená cena dle materiálu (dřevo, sklo, plast) od 1 560 Kč
e-shop: www.ancor.cz, výrobce: BLANCO
 
Víceúčelová miska / vanička
Doporučená cena dle materiálu od 430 Kč
e-shop: www.ancor.cz, výrobce: BLANCO
 

4. Baterie určená pro montáž před okno

Je bezesporu příjemné, pokud se během práce v kuchyni nemusíte dívat do stěny, ale máte před sebou krásný výhled z okna. Jak ale zajistit, aby okno bylo stále také funkční a mohli jste jej kdykoliv otevřít, ačkoliv se dřez nachází přímo pod ním a baterie zasahuje do prostoru pro otevření okna? Tento problém již vyřešila firma Blanco, která svým zákazníkům představila baterii BLANCO LINUS-S-F. Baterii je možné celou kolmo zvednout a položit stranou tak, aby nepřekážela při otevírání okna.
Baterie BLANCO LINUS – S - F
Doporučená cena od 13 680 Kč
e-shop: www.ancor.cz, výrobce: BLANCO

5. Košové systémy

Odpadky nejsou ničím, co bychom chtěli mít na viditelném místě. Proč tedy nevyužít možnost uložit odpadkový koš do kuchyňské linky. Problémem ale může být nedostatečná kapacita prostoru, převážně pak v případě třídění odpadu. Současný trh již ale nabízí i velmi dobře organizačně řešené košové systémy pro třídění odpadu, které umožňují maximální využití prostoru skříňky, flexibilitu při třídění odpadků do nádob a organizaci zbývajícího úložného prostoru.
Košový systém na třídění odpadu BLANCO SELECT
Cena dle vybrané sestavy
e-shop: www.ancor.cz, výrobce: BLANCO
11.11.2016 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444