Perspektiva pro panelové domy

Panelové stavby nejsou sice příliš populární, ale tvoří u nás natolik významnou část obytných domů, že není možné je v dohledné době nahradit nabídkou jiného bydlení. Dnes se navíc nabízí možnosti jak je revitalizovat - odstranit jejich konstrukční vady, zkvalitnit jejich provoz, prodloužit životnost, výrazně zlepšit vzhled a snížit náklady na vytápění. Mohou pak nabídnout stejně kvalitní bydlení jaké je v mnoha jiných bytových domech.

Efektivní revitalizace představuje celý komplex řešení a vyplatí se k nim komplexně přistupovat. Je výhodné obrátit se na specializované firmy v tomto oboru, které předem zajistí posouzení technického stavu domu a zpracují projektovou dokumentaci. Tímto způsobem postupuje např. společenost ŽPSV, která v oblasti revitalizací panelové výstavby nabízí plně certifikovaný komplex služeb a investorovi tak pomáhá celé řešení velmi usnadnit.
Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Do portfolia služeb ŽPSV patří kromě zpracování energetického auditu a projektové dokumentace včetně stavebních povolení také asistence při zajišťování financí a čerpání dotací, které jsou pro tuto oblast určeny. Původně se tento přední výrobce prefabrikovaného betonového zboží zabýval výrobou prefabrikovaných lodžiových systémů a jejich montáží. Dnes provádí také zateplení obvodových plášťů budov, výměnu oken a přestavby vchodů zateplení a hydroizolaci střech, popř. výstavbu nových sedlových střech a rekonstrukci výtahů a technického zařízení budov, přičemž zůstává expertem právě na rekonstrukce balkonů a lodžií a montáž prefabrikovaných lodžií.
S rekonstrukcemi lodžií a balkonů mají v ŽPSV dlouhodobé zkušenosti. Při plánování rekonstrukce některých typů balkonů nabízí firma jako jednu z variant také možnost vyměnit stávající balkony, jejichž kovové části podlehly působení koroze , za přistavěné prefabrikované lodžie. Toto řešení představuje řadu výhod - od delší životnosti až po podstatně vyšší užitnou hodnotu (větší podlahová plocha i vyšší estetická hodnota), a to za cenu podobnou jako při výrobě nové kovové konstrukce. Cena betonové prefabrikované lodžie se pohybuje v rozmezí 50 tisíc až 60 tisíc Kč na 1 byt. Další nespornou výhodou je, že tyto lodžie je možné zhotovit i u bytů, kde dnes žádné balkony nejsou a výrazně tak zvýšit uživatelský komfort. Řešení spočívá v lokálním vyříznutí obvodového nenosného panelu a osazení balkónových dveří.

Více informací najdete zde:
http://stavebnictvi.bydleni.cz/firma/ZPSV-a-s
19.05.2010 | redakce Bydlení.cz

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Schiedel s.r.o. - komínové systémy

    Výrobce a prodejce komínů pro novou i stávající výstavbu - keramické, nerezové, vícevrstvé a kombinované. Komíny pro nízkoenergetický dům, komínové systémy pro speciální použití. Komínové vložky pro vložkování a obnovu stávajících komínů. Systém pro řízené větrání.

  • Architektonická kancelář Křivka s.r.o.

    Architektonická kancelář Křivka nabízí kompletní služby v oblasti architektonických a projekčních prací. Kancelář byla založena v roce 1990 Ing. arch. Lubomírem Křivkou.

  • ROCKWOOL, a.s.

    ROCKWOOL, a.s. patří do Skupiny ROCKWOOL – předního světového výrobce kamenné minerální vlny – dodavatele výrobků a systémových řešení, které vedou k zvýšení energetické účinnosti, požární odolnosti a zlepšení akustiky stavebních objektů. Kamenná vlna je přírodním materiálem, je recyklovatelná a šetrná k přírodě


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444