Perský trh do vašeho domu

První internetový obchod s perskými a orientálními koberci

Ačkoli jsou perské koberce fenoménem starým 3000 let a vnímáme je jako něco světu moderních médií velmi odlehlého, není nemožné seznámit se podrobně s krásou, jedinečností a všemi důležitými vlastnostmi originálních kusů prostřednictvím internetu. Budete-li hledat koberec svého srdce na www.persian-art.cz, můžete jej pak stejnou cestou také velmi výhodně a se zárukou zakoupit.

Isfahány patří k nejkrásnějším kobercům na světě

Základem filozofie tohoto internetového tržiště s perskými a orientálními koberci je, že opravdu dobrý obchod se může uskutečnit jen mezi kvalifikovaným prodejcem a poučeným zákazníkem. Kvalifikaci a kvalitu  ze své strany zaručuje majitel obchodu ing. Petr Jurníček dobrou osobní znalostí země, ve které několik let pobýval a ze které koberce přiváží, vlastním soustavným vzděláváním se v oboru a především úzkou spoluprací s isfahánským odborníkem na íránské umění I.H. Riahim. Obecné poučení o perských kobercích, o jejich postavení ve světě umění a řemesel, ale především systematicky zpracované a obrazovou dokumentací doprovázené informace o každém nabízeném originálu, najde na stránkách  Persian-art.cz nejen ten, kdo chce nakupovat, ale každý, kdo se chce dovědět o perských kobercích co nejvíce. Stránky jsou pečlivě vybudovanou obchodní galerií, ale i příjemnou a velmi působivou exkurzí do světa nenapodobitelného umění, dávných tradic, typických obrazců, barev a materiálů, do světa trpělivé ruční práce, která zabere tolik času, že se jí nevyplatí odbýt ani ošidit, do světa, který se pomalu stává minulostí.
 
Jedna  z posledních fází výroby koberce je
praní a sušení na slunci
 

Díky vynikající logistice nákupu je možné u některých koberců ušetřit i statisíce

Persian-art.cz se zabývá nákupem, prodejem i komisním prodejem. Za ceny, které se díky nákupu přímo od vazačů pohybují o 20 až 60 procent níže než běžné maloobchodní ceny, disponuje více než 10 000 ks exkluzivních produktů ze svých skladů v Íránu i ze soukromých sbírek. Sortiment koberců doplňují kolekce překrásných ručně tištěných ubrusů, miniaturních maleb na velbloudí kosti  a další drobnější umělecké předměty.

Za zmínku stojí skutečnost, že obchod je speciálně upraven pro výběr koberce dle velikosti, vzoru, barev atp. Na stránkách BYDLENÍ.CZ je připraven formulář, do něhož mohou zájemci zadat své individuální požadavky. Pokud představě zákazníka nevyhovuje žádný z 10 000 nabízených kusů, Persian-art.cz vyhledá a doručí ten nejvhodnější originál ve spolupráci se svými íránskými partnery.

Pokud si v internetovém obchodě Persian-art.cz objednáte některý z nabízených koberců, můžete se z jeho krásy těšit už za několik dní, pokud je na skladě. Zakoupený koberec je možné vrátit do 30 dnů bez udání důvodu. Díky archivaci je možné zakoupený koberec i po letech, např. z důvodu přestěhování nebo změny interiéru  nabídnout v komisním prodeji jinému zájemci nebo vyměnit za jiný. Pokud je koberec třeba dovézt z Íránu, termín dodání a další obchodní podmínky je třeba dohodnout individuálně. Důvodem je, že jiný přístup vyžaduje koberec za 5000 Kč a jiný například i za několik miliónů korun.
Persian-art.cz je jedinečný mimo jiné také v tom, že razí cestu otevřené cenové politiky a ve svých popisech koberců specifikuje přesně například počet uzlíků a celkovou pracnost, což je dostatečným a měřitelným ukazatelem kvality ve vztahu k ceně.
05.10.2004 | sm

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444