Penne zapečené s kuřecím masem, rajčaty a riccotou

Když ochutnáte čerstvou ricottu samotnou,  má jemnou konzistenci a je mírně nasládlá. Možná proto se tato ze syrovátky vyráběná italská obdoba tvarohu, používá k přípravě nejrůznějších dezertů. Stejně dobře se ale uplatňuje při přípravě slaných jídel - různých omáček a zapékaných pokrmů, v nichž dokáže přispět k rafinovanému prolnutí chutí všech zúčastněných ingrediencí.

Ingredience
500 g ricotty
500 g těstovin penne
400 g kuřecích prsíček
250 ml smetany
3 - 4 pevná, masitá rajčata
sýr na posypání, nejlépe parmezán
4 stroužky česneku
čerstvá bazalka
sůl
bílý pepř
1 lžíce másla
tuk a strouhanka na vysypání pekáče
Příprava
Dáme vařit těstoviny a zatím si v hlubší pánvi na másle orestujeme kuřecí maso pokrájené na kousky. Po chvilce k masu přidáme česnek nakrájený na plátky, osolíme, opepříme, přidáme ricottu a posléze smetanu. Tuto směs mícháme až se ricotta rozpustí a pak ji vlijeme na uvařené a zcezené těstoviny. Vše jemně ale důkladně promícháme a ve třech vrstvách umístíme na tukem vymazaný a vysypaný plech.
Každou vrstvu poklademe na kolečka nakrájenými rajčaty a lístečky bazalky. Poslední vrstvu tvoří těstoviny, ty posypeme sýrem a vše dáme asi na 20 minut zapéct do středně vyhřáté trouby.
O rajčatech, která v tomto příjemném jídle tvoří osvěžující složku, se řadu zajímavostí dočtete zde:
Jablka z ráje neboli rajčata
24.07.2013 | Svatava Morávková

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • MORA MORAVIA

    Česká značka MORA, výrobce domácích spotřebičů s tradicí od roku 1825, nabízí širokou a komplexní nabídku pomocníků do každé domácnosti a umožňuje tak bez problémů vybavit celou kuchyň v jednotném a moderním stylu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444