Ingredience 500 g ricotty 500 g těstovin penne 400 g kuřecích prsíček 250 ml smetany 3 - 4 pevná, masitá rajčata sýr na posypání, nejlépe parmezán 4 stroužky česneku čerstvá bazalka sůl bílý pepř 1 lžíce másla tuk a strouhanka na vysypání pekáče |
Příprava Dáme vařit těstoviny a zatím si v hlubší pánvi na másle orestujeme kuřecí maso pokrájené na kousky. Po chvilce k masu přidáme česnek nakrájený na plátky, osolíme, opepříme, přidáme ricottu a posléze smetanu. Tuto směs mícháme až se ricotta rozpustí a pak ji vlijeme na uvařené a zcezené těstoviny. Vše jemně ale důkladně promícháme a ve třech vrstvách umístíme na tukem vymazaný a vysypaný plech. |
Jablka z ráje neboli rajčata