Ingredience 600 g vykostěných kuřecích stehen pokrájených na větší kusy 2 mrkve 1/2 menšího celeru 2 pastiňáky 1 větší cibule 500 g brambor 1 lžička medu 5 lžic olivového oleje šťáva z jednoho pomeranče sůl česnekový pepř tymián (může být čerstvý i sušený) |
Příprava Zeleninu pokrájíme na větší kousky, cibuli a brambory na měsíčky. Z oleje, pomerančové šťávy, lžičky medu, soli, pepře a tymiánu, kterým nemusíme šetřit, připravíme marinádu. Promícháme v ní maso se zeleninou a necháme chvilku odležet. Vše rozložíme na pekáček, přidáme brambory, trochu je přisolíme, vše přelejeme zbytkem marinády a při 170°C přikryté pečeme. Přibližně po čtyřiceti minutách odkryjeme a pečeme ještě asi patnáct minut. Tip: Výborná je i vegetariánská variace tohoto jídla, kterou připravíte jednoduše tak, že vynecháte kuřecí maso. |
Pečené kuřecí se zeleninou v pomerančové marinádě
Tento voňavý pokrm z jednoho pekáče připravíte snadno a rychle z ingrediencí, které jsou v zimě prakticky vždycky po ruce.