Pečené kuřecí se zeleninou v pomerančové marinádě

Tento voňavý pokrm z jednoho pekáče připravíte snadno a rychle z ingrediencí, které jsou v zimě prakticky vždycky po ruce.

Ingredience
600 g vykostěných kuřecích stehen pokrájených na větší kusy
2 mrkve
1/2 menšího celeru
2 pastiňáky
1 větší cibule
500 g brambor
1 lžička medu
5 lžic olivového oleje
šťáva z jednoho pomeranče
sůl
česnekový pepř
tymián (může být čerstvý i sušený)
Příprava
Zeleninu pokrájíme na větší kousky, cibuli a brambory na měsíčky. Z oleje, pomerančové šťávy, lžičky medu, soli, pepře a tymiánu, kterým nemusíme šetřit, připravíme marinádu. Promícháme v ní maso se zeleninou a necháme chvilku odležet. Vše rozložíme na pekáček, přidáme brambory, trochu je přisolíme, vše přelejeme zbytkem marinády a při 170°C přikryté pečeme. Přibližně po čtyřiceti minutách odkryjeme a pečeme ještě asi patnáct minut.

Tip: Výborná je i vegetariánská variace tohoto jídla, kterou připravíte jednoduše tak, že vynecháte kuřecí maso.
24.03.2015 | Svatava Morávková

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444