Papír, lepenka a plno dobrých nápadů

Dorota Terlecka - Obal na zubní pastu s kartáčkem

Dorota Terlecka - Obal na zubní pastu s kartáčkem

Mladý obal 2005

Obaly, obalové materiály, technologie a obalový design hrají v našem životě stále významnější roli. Očekává se od nich originalita a přitažlivost, kterou přilákají kupce výrobků v nich ukrytých, ale také konstrukční nápaditost a funkční řešení.

Jacek Szymański - Krabice na kosmetiku

Dorota Terlecka - Obal na zubní pastu s kartáčkem

Zajímalo by vás, jak mohou být taková kriteria naplněna, má-li designér k dispozici jediný materiál, a to papír a lepenku? Příležitostí seznámit se s výběrem desítek takových návrhů, které přinesl desátý ročník soutěže Mladý obal, teď můžete v brněnské galerii Design Centra ČR. Zábavná a místy příjemně bizarní přehlídka obalu očima mladých výtvarníků návštěvníky výmluvně přesvědčí, že s papírem a lepenkou lze vytvořit obaly nejen velmi atraktivní, ale také esteticky hodnotné, chytré, vtipné, veselé a přívětivé nejen pro oči, ale také pro každodenní praxi.
Júlia Delongová - Misky na lehké občerstvení

Dorota Terlecka - Obal na zubní pastu s kartáčkem

Nepřehlédnutelný je např. důvtipný obal na zubní pastu spolu s kartáčkem na jedno použití, za který získala 1.místo v kategorii vysokých škol Dorota Terlecka z Akademie umění v Lodži nebo elegantní a rafinovaně vyřešená krabice na kosmetiku, se kterou bodoval její spolužák Jacek Szymanski. O nehynoucí síle jednoduchosti vypovídá zas např. vítězný exponát v kategorii středních škol - obal na skleničku Jana Školy z Uherského Hradiště nebo vkusné a praktické misky na lehké občerstvení Slovenky Júlie Delongové, která získala 3.místo v kategorii mladý designér do třiceti let.
Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku

Jan Škola - Obal na skleničku

Vítězové soutěže byli vyhlášeni u příležitosti mezinárodního veletrhu obalového papírenského a tiskařského průmyslu Embax Print 2005, který právě probíhá v Brně. Soutěž, kterou pravidelně vyhlašuje Design Centrum ve spolupráci se společností Obaly, se díky podpoře Mezinárodní rady organizací grafického designu ICOGRADA setkává se stále silnějším zájmem škol a mladých designérů z celého světa - letos sem poslalo své práce více než 300 soutěžících ze Slovenska, Polska, Německa, Švýcarska, Belgie, Itálie, Kanady, Kolumbie, Mexika a USA.


 


Foto: Design Centrum ČR

18.05.2005 | sm
  • Design centrum České republiky

    Samostatná odborná instituce věnující se designu a jeho propagaci, člen mezinárodních designérských organizací BEDA, ICSID, IFI a ICOGRADA. Zrušena rozhodnutím Ministerstva průmyslu a obchodu ČR ke dni 31.12. 2007.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444