PRVNÍ KOLO DESIGNOVÉ SOUTĚŽE SAPELI UZAVŘENO

Společnost Sapeli ve spolupráci s Design centrem ČR vyhlásila nedávno výsledky prvního kola soutěže o designový návrh dveří z řad odborné veřejnosti. Z celkového počtu 27 prací od 22 autorů byli vybráni čtyři postupující do užšího kola. Celkové výsledky budou vyhlášeny na expozici Sapeli na veletrhu IBF 2006. Předpokladem je, že vítězný návrh bude převzat do výroby.

Soutěž SAPELI DESIGN 2006 byla vyhlášena v dubnu 2005 u příležitosti veletrhu IBF 2005 v Brně. Účast byla otevřena všem, kteří měli zájem zkusit ztvárnit své vize dveří do reálné podoby. Akce probíhá pod patronací Design centra ČR, na jehož adrese se scházely návrhy jednotlivých soutěžících.

„V našem centru se sešlo celkem 27 prací od 22 autorů, veskrze již renomovaných architektů, kteří splnili všechny podmínky soutěže,“ těmito slovy zahájil jednání tajemník odborné jury Ing. Milan Kabát. Dalšími členy odborné poroty, která se sešla na obchodním centru Sapeli byli: Prof. akad. arch. Jan Fišer, akad. arch. František Vrána, Ing. David Vítek – vedoucí marketingu Sapeli a Ing. Aleš Ullmann – vedoucí designu Sapeli.

Očekávání společnosti Sapeli při vyhlašování  soutěže vysvětlil Ing. David Vítek: „Vzhledem k tomu, že naše společnost se neustále snaží držet nejmodernější trend v designu dveří a svým zákazníkům nabízet stále něco nového, chtěli jsme využít skrytý potenciál dřímající v českých designérech a bytových architektech. Přesně v duchu hesla – Nápadů není nikdy dost!“ Vedoucí designu Sapeli, Ing. Aleš Ullmann vše doplňuje: „Chtěli jsme otevřít prostor těm, kteří nejsou profesně zatíženi designem dveřního průmyslu a díky tomu mohou opravdu naplno otevřít pomyslné dveře do úplně nové, dosud neobjevené oblasti designu dveří.“ 

Finalisté
Průběh hodnocení byl dvoukolový. Ze všech návrhů zůstala čtveřice hlavních finalistů, kteří postupují do další etapy soutěže. Jsou jimi Ing. Dušan Leň z Brna se svými interiérovými dveřmi KUK, ak. arch. Libor Sošťák z Ratiboře s modelem dveří MAGIC, Ing. arch. Hynek Maňák z Brna s modelem dveří Sapeli 02 a pan Jiří Prokeš z Lipníka nad Bečvou s dveřmi SPOT. 

  

 

Před těmito čtyřmi vybranými soutěžícími nyní stojí úkol – do 20. února 2006 vytvořit ve spolupráci se společností Sapeli reálný vzorek svého modelu dveří a dokázat tak jeho životaschopnost.

Vyhlášení celkového vítěze soutěže SAPELI DESIGN 2006 proběhne v rámci expozice společnosti Sapeli na veletrhu IBF 2006. Ke shlédnutí tu budou i nevítězné, ale přesto zajímavé návrhy.

06.01.2006
  • Design centrum České republiky

    Samostatná odborná instituce věnující se designu a jeho propagaci, člen mezinárodních designérských organizací BEDA, ICSID, IFI a ICOGRADA. Zrušena rozhodnutím Ministerstva průmyslu a obchodu ČR ke dni 31.12. 2007.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444