PRAGOINTERIER - NEW DESIGN - veletrh pro jarní plány

Jarní slunce bývá v mnoha domácnostech impulzem pro generální úklid a v jeho světle se také často ukáže, že je třeba na vybavení bytu ledacos obnovit nebo změnit. Podíváte-li se ale na své bydlení důkladně a případné možnosti promyslíte už teď, můžete jaro přivítat v novém.

Jak bydlet

Dobrou inspirací k takovým změnám může být veletrh PRAGOINTERIER - NEW DESIGN 2008, který dnes začíná na výstavišti v Praze - Holešovicích. Až do neděle zde bude své výrobky a služby předvádět kolem 400 firem. Kromě přitažlivých expozic vystavovatelů nabídne tento veletrh zaměřený na nábytek, bytový textil, doplňky a design také bohatý doprovodný program.

Všichni, kteří o svém bydlení přemýšlejí jako o důležité součásti svého života i života rodiny, uvítají bezesporu dvě velmi zajímavé přednášky. Na téma Psychologie barev bude k zájemcům o tuto problematiku hovořit Ing. arch. Silvie Cejpková, reprezentantka firmy Colour affects. Velmi výmluvně nazvala svoji přednášku Ak. arch. Ivana Čapková: Trendy ani móda nerozhodují, o zařízení bytu rozhodujete vy sami. Přináší v ní odpovědi na otázky lidí, kteří si zařizují byt a často váhají, zda to, co se jim líbí a co vyhovuje jejich praktickým potřebám, nezavrhnout jen proto, aby dostáli diktátu momentální módy.

Podobným tématem se ostatně zčásti zabývá i kniha Byt, který se vám přizpůsobí, kterou společně vytvořili Helena Prokopová, Ivan Müller a Hynek Maňák a která nedávno vyšlo v nakladatelství ERA. Jde o soubor poznatků a dlouhodobých studií, jejichž cílem je uspořádání životního prostoru tak, aby vyhovoval svým obyvatelům. Na Pragointerieru se dnes odpoledne za účasti autorů odehraje křest této zajímavé publikace.

 

Soutěže

V doprovodném programu nebudou samozřejmě chybět ani osvědčené tradiční akce: Soutěž GRAND PRIX pro vystavovatele, výrobce, návrháře a designery o nejlepší exponát v rámci Salonu novinek a designu, Soutěž pro výrobce, návrháře a dekoratérská studia LŮŽKO V INTERIÉRU, soutěž o NEJLEPŠÍ EXPOZICI pro všechny vystavovatele a Návštěvnická soutěž LŮŽKO SNŮ, v níž o nejhezčím soutěžního lůžku rozhodnou návštěvníci.

31.01.2008 | redakce Bydlení.cz
  • INCHEBA PRAHA spol. s r.o.

    Incheba Praha pořádá výstavy a veletrhy od roku 1992. Veletržní činnost mateřské společnosti Incheba na území České a Slovenské republiky se však datuje již od 60. let.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444