POROTHERM dům - bydlení s minimálními starostmi

„Kdo sám nestavěl rodinný dům, nikdy nepochopí, co je za tím práce a starostí,“ říkají mnozí, kteří touto zkušeností prošli. Přestože dnes není nutné obíhat desítky obchodů a marně shánět nedostatkové zboží, novodobým strašákem se stalo zajistit kvalitní stavební firmu či další řemeslníky. Právě na vyřešení tohoto problému se už před devíti lety zaměřil program výstavby rodinných domů POROTHERM DŮM Wienerberger. Důkazem toho, že se mu to daří, je  více než 900 dokončených rodinných domů po celé České republice.

Cílem programu, který odstartoval v roce 2002, je podpořit kvalitní výstavbu. Jeho vznik iniciovala společnost Wienerberger cihlářský průmysl a podílejí se na něm i další významné partnerské společnosti z oblasti stavebnictví. Zájemci o pořízení bydlení v tomto programu musí splnit dvě základní podmínky – jejich nové bydlení musí být postavené z POROTHERMU  a realizované stavební firmou, jež je v programu zapojena.

Kvalita stavební firmy je zaručena


Protože Wienerberger tyto firmy pečlivě vybírá a testuje, mají stavebníci zaručeno, že stavba bude probíhat podle předem daných a přísných kritérií jakosti.

„Stejně jako kdekoli jinde se i tady může stát, že se firma z nějakého důvodu dostane do problémů a nebude moci stavbu dokončit. V tomto případě mají stavebníci od nás k dispozici garanční listinu, která zaručuje uhrazení nákladů až ve výši 250 000 Kč na převzetí stavby jinou firmou,“ vysvětluje jednu z výhod projektu vedoucí programu POROTHERM DŮM Roman Šulista.

Typový projekt i architektonický originál


Volba projektu je zcela individuální - je možné sáhnout po typovém návrhu či stavět podle vlastního výběru. Pokud si stavebníci vyberou některý z 11  vlastních typových projektů programu POROTHERM DŮM, dostanou projektovou dokumentaci zcela zdarma. Program dále umožňuje si vybrat ze dvou možností – stavby domu „na klíč“, nebo dokončení hrubé stavby s možností pozdějšího doplnění smlouvy na dům „na klíč“.


„Finálně vždy přijde hotový dům zkontrolovat nezávislý pracovník ze zkušebního ústavu a pokud je vše v pořádku, vystaví certifikát kvality,“ popisuje další z plusů Šulista.

Program se ziskem mnoha ocenění


Dokladem kvality celého projektu je i skutečnost, že se může pochlubit ziskem mnoha cen. Letos byl například v soutěži vydavatelství Business Media oceněn typový rodinný dům Bonus Plus realizovaný podle projektu společnosti G SERVIS CZ právě v programu POROTHERM DŮM. Díky zisku největšího počtu čtenářských hlasů získala stavba titul „Dům roku 2011“.

Další informace o programu POROTHERM DŮM můžete získat na zákaznické lince 844 111 123, podrobné informace naleznete též na www.porothermDUM.cz.
30.05.2011
  • Wienerberger

    Skupina  Wienerberger je součástí nadnárodního koncernu Wienerberger Ziegelindustrie AG, který představuje největšího světového výrobce cihel a současně lídra v produkci pálené střešní krytiny v Evropě . Skupina působí ve více než 26 zemích světa. V roce 2019 společnost Wienerberger oslavila 200 let výročí od svého založení.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444