POLYDEK

Izolační systém POLYDEK

Izolační systém POLYDEK se uplatňuje v klasických skladbách jednoplášťových plochých střech jako termoizolant a současně 1. vrstva hydroizolačního souvrství

Dílce se s podkladem spojují lepením nebo kotvením, případně oběma způsoby zároveň.
Při použití izolačního systému POLYDEK dochází k velkým časovým úsporám. Je to dáno vypouštěním jednoho i více technologických kroků - odpadá natavení hydroizolace na upravený povrch tepelné izolace. Značný význam má i odstranění technologické přestávky, která vzniká při použití asfaltových nátěrů při úpravě povrchu běžně používaných desek z minerálních vláken. Dochází k významnému zkrácení prodlevy mezi položením termoizolace a jejím zabezpečení první hydroizolační vrstvou. To spolu s nízkou nasákavostí polystyrenu umožňuje provádět izolační souvrství i za méně příznivých povětrnostních podmínek.

Charakteristika
Izolační systém tvořený kombinací stabilizovaného samozhášivého polystyrenu a kvalitního asfaltového pásu v několika variantách. Systém je určen pro současné provedení termoizolační a hydroizolační vrstvy ve všech klasických izolačních skladbách.

Asfaltové pásy
Izolační systém POLYDEK se standardně vyrábí se třemi druhy asfaltových pásů:
  • V 60 S 35 - s asfaltovým pásem z oxidovaného asfaltu s vložkou ze skleněné rohože (typ BITAGIT)
  • G 200 S 40 - s asfaltovým pásem z oxidovaného asfaltu s vložkou ze skleněnou tkaninou, která dodává pásu vynikající pevnost (typ SKLOBIT)
  • TOP - s asfaltovým pásem z asfaltu modifikovaného SBS kaučuky a vložkou ze skleněné rohože vyztužené polyesterovou mřížkou.
Kombinace těchto materiálů dodává pásu nejen vynikající pevnost, ale i vynikající elasticitu a odolnost i při vysokých teplotách.

Termoizolační vlastnosti a nízká nasákavost
Příznivé termoizolační parametry jsou dány vlastnostmi kvalitního pěnového polystyrénu, který patří k nejlepším tepelným izolantům. Polystyrén, který se používá k výrobě izolačních dílců, má omezenou nasákavost.

Malá hmotnost
Příznivě malá objemová hmotnost termoizolačního materiálu spolu s optimální skladbou hydroizolačního souvrství vedou k celkově malé hmotnosti izolačního souvrství.

Bližší informace o produktu POLYDEK naleznete na www.polydek.cz
28.04.2006

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444