Owens Corning v roce 2009 rozšíří kapacity na výrobu kompozit v Rusku

Více než zdvojnásobení výrobní kapacity na nově vznikajícím trhu

Společnost Owens Corning, světový vůdce trhu v oboru výztuží ze skelných vláken a systému stavebních materiálů, oznámila, že výrobní kapacitu více než zdvojnásobí ve svém závodě na výrobu kompozit na bázi skelných vláken v ruském městě Gus Chrustalnyj tak, aby vyhověla rostoucí světové poptávce.

"Tato investice poslouží ke spotřebitelskému růstu v Rusku, v celé Evropě a na Blízkém východě," řekl Mike Thaman, předseda představenstva a generální ředitel. "Expanze znamená posílení naší akvizice v oblasti kompozit v roce 2007 vybudováním platformy v Rusku, abychom využili silné poptávky na trhu."     Rozšířený závod v Rusku bude vyrábět kompletní sortiment kompozitních produktů s využitím nejlepší technologie firmy Owens Corning na výrobu skelných vláken. Bude zahrnovat i Advantex(R), který má firma patentovaný, a moderní platformy na tavení skla, jež do výroby zavádí energetickou efektivitu a kontrolu emisí světové úrovně a zároveň poskytuje spotřebitelům produkt s unikátními vlastnostmi, včetně odolnosti proti korozi a vysoké pevnosti.

"Naše další kapacita v Rusku vytvoří významnou hodnotu pro naše zákazníky," řekl Chuck Dana, předseda představenstva divize Composite Solutions. "Rozšířený závod uspokojí rostoucí světovou poptávku po produktech z kompozit na bázi skelných vláken na trzích v oblasti infrastruktury, větrné energie, stavebnictví, elektroniky a automobilového průmyslu. Tato expanze je ideální v příznivém podnikatelském klimatu Vladimirské oblasti a vytváří základ pro přidání provozu na výrobu technických vláken, který plně ovládne růst větrné energetiky a distribuci v západní Evropě."

Odhaduje se, že růst poptávky po kompozitech na bázi skelných vláken je v Rusku vyšší než 10 procent ročně a roste přibližně dvakrát rychleji než hrubý domácí produkt (HDP) ve světě. Začátek stavby je plánován na rok 2008, spuštění výroby se předpokládá na konci roku 2009. Během procesu rozšiřování zůstane závod plně v provozu.

Společnost Owens Corning získala výrobní závod v ruském městě Gus Chrustalnyj jako součást své akvizice závodů na výrobu kompozit společnosti Saint-Gobain.
31.07.2008

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Schiedel s.r.o. - komínové systémy

    Výrobce a prodejce komínů pro novou i stávající výstavbu - keramické, nerezové, vícevrstvé a kombinované. Komíny pro nízkoenergetický dům, komínové systémy pro speciální použití. Komínové vložky pro vložkování a obnovu stávajících komínů. Systém pro řízené větrání.

  • ROCKWOOL, a.s.

    ROCKWOOL, a.s. patří do Skupiny ROCKWOOL – předního světového výrobce kamenné minerální vlny – dodavatele výrobků a systémových řešení, které vedou k zvýšení energetické účinnosti, požární odolnosti a zlepšení akustiky stavebních objektů. Kamenná vlna je přírodním materiálem, je recyklovatelná a šetrná k přírodě

  • Wienerberger

    Skupina  Wienerberger je součástí nadnárodního koncernu Wienerberger Ziegelindustrie AG, který představuje největšího světového výrobce cihel a současně lídra v produkci pálené střešní krytiny v Evropě . Skupina působí ve více než 26 zemích světa. V roce 2019 společnost Wienerberger oslavila 200 let výročí od svého založení.

  • Architektonická kancelář Křivka s.r.o.

    Architektonická kancelář Křivka nabízí kompletní služby v oblasti architektonických a projekčních prací. Kancelář byla založena v roce 1990 Ing. arch. Lubomírem Křivkou.

  • XELLA CZ | YTONG

    Výrobce inovativního a ekologického stavebního materiálu, který v Česku patří mezi zavedené značky. Pod značkou YTONG vyrábí společnost Xella CZ pórobetonové tvárnice (obvodové stěny, příčky, překlady, obezdívky atd.), jež jsou vhodné pro stavbu rodinných domů a bytů, nebo jejich rekonstrukce.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444