Otevírání brány bez námahy

Už Vás taky nebaví vždy při vjezdu autem k bráně plotu vystupovat a manuálně je otvírat a posléze zase zavírat. Řešení je poměrně jednoduché a v dnešní době i cenově přijatelné - jsou to brány s elektromechanickým pohonem. Tyto výrobky jsme nalezli v sortimentu společnosti Technopark.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Nejdříve ze všeho je důležité si vybrat vhodný typ brány. Typy bran podle pohonu rozdělujeme na otočné a posuvné. Při výběru pro Vás vhodnějšího typu, by jste měli brát v potaz zejména velikost okolního prostoru (posuvné jsou mnohem náročnější na prostor vedle vjezdu) a šířky příjezdové cesty (otočné se otevírají jen do určitého úhlu). Rovněž velikost brány a její hmotnost hrají důležitou roli při výběru pohonu - každý pohon má hmotnostní a rozměrový limit pro posunutí břemena. Poslední, ale nikoliv v důležitosti, na co bychom se při výběru brány měli zaměřit je ovládání. Ty pracují všechny na shodném principu, ale jak všichni víme, když dva dělají totéž nemusí to být vždy totéž. Rozdíli jsou napříkad ve vzdálenosti od fotobuňky nutné k aktivaci nebo závislosti na venkovních podmínkách.
Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Typickým zástupcem elektromechanického nadzemního pohonu pro otočné brány je v nabídce společnosti Technopark sada Plutokit. Pluto 4000 je lineární elektromechanický pohon pro křídlo brány s maximální délkou 3m nebo vahou křídla 800 kg při běžném provozu. Jeho originální provedené a technické řešení zaručuje dlouhodobou spolehlivost a funkčnost. K pohonu jsou nové doplňky z řady MOON: klíčový spínač MOSEG s bezpečnostní kartou Technopark + 5 klíčů a fotočlánky MOF pro montáž na zeď. V sadě Plutokit je dodávána řídící jednotka A6F pro 2 motory, řízená mikroprocesorem, s možností připojení el. zámku brány, jednotka poskytuje mnoho variant programování provozu pohonů a další pohodlné funkce.
Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Elektromechanický pozemní pohon pro posuvné nebo samonosné brány do 600 kg nese označení Robokit. Součástí Robokitu je pohon RO1000 s vestavěným zdrojem 230Vac. Kovový motor zaručuje dlouhou životnost a tichý chod. Brána disponuje bezpečnostním mechanismem proti přimáčknutí, elektronickou ochranou proti vnějším vlivům a doplnitelnou PIU zásuvnou kartou pro pěší mód, druhý pár fotočlánků a semafor. Součástí sady je rovněž klíčový spínač MOSEG k montáži na zeď s bezpečnostní vložkou + 2 klíči a výstražná lampa LUCY.
02.07.2003 | Martin Vápeník

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Ing. Karel Peterka - THERMO PLUS - projektový ateliér

    Projektový ateliér Ing. Karla Peterky nabízí individuální i typové projekty rodinných domů. Dále projekty novostaveb a rekonstrukcí bytových domů včetně půdních vestaveb.

  • XELLA CZ | YTONG

    Výrobce inovativního a ekologického stavebního materiálu, který v Česku patří mezi zavedené značky. Pod značkou YTONG vyrábí společnost Xella CZ pórobetonové tvárnice (obvodové stěny, příčky, překlady, obezdívky atd.), jež jsou vhodné pro stavbu rodinných domů a bytů, nebo jejich rekonstrukce.

  • IZOLTECH s.r.o. - technické izolace a zateplení budov

    Prodej, konzultace a realizace v oborech stavebních izolací a zateplení budov (fasádní zateplovací systémy, izolace staveb a rozvodů topení, sanity a klimatizací)

  • Schiedel s.r.o. - komínové systémy

    Výrobce a prodejce komínů pro novou i stávající výstavbu - keramické, nerezové, vícevrstvé a kombinované. Komíny pro nízkoenergetický dům, komínové systémy pro speciální použití. Komínové vložky pro vložkování a obnovu stávajících komínů. Systém pro řízené větrání.

  • Wienerberger

    Skupina  Wienerberger je součástí nadnárodního koncernu Wienerberger Ziegelindustrie AG, který představuje největšího světového výrobce cihel a současně lídra v produkci pálené střešní krytiny v Evropě . Skupina působí ve více než 26 zemích světa. V roce 2019 společnost Wienerberger oslavila 200 let výročí od svého založení.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444