Originální nápady pro originální bydlení

Mořský design

„Pokud si myslíte, že nábytek může být uměním, pak jsme tu pro vás“, říká výrobce atypického nábytku, společnost MEKOTRADE.

Majitelem a zároveň autorem neobvyklé kolekce je ing. Rajko Mečava. Tvary křesel, stolků a dalších kusů nábytku, který upoutává pozornost návštěvníků, jsou inspirovány elegantními liniemi mořských živočichů – šneka a ryby. Série nábytku stejného tvaru z této dílny má nejvýše dvacet kusů a díky ruční práci a výběru materiálu je každý kus originálem. Výrobce pracuje s ušlechtilými druhy dřev (okuome-gaboon, javor, pařený buk), fasetovým sklem a nerezovou ocelí.
Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku

Dřevo, které zrálo na africkém slunci

Stolky a židle od jihoafrické společnosti African Comfort jsou skutečným unikátem díky materiálům, z nichž jsou  vyrobeny. Na pohled i na dotek krásný, oduševnělý a příjemný nábytek je z afrického houževnatého dřeva - rhodeského týku, mahagonu, afrického habru, ebenu - které vyzrávalo více než sto let. Surovinou jsou dřevěné pražce, které  byly po desetiletí vystaveny slunci i dešti a získaly jedinečnou stálost a kresbu. Nábytek je vyráběn nástroji s diamantovými hroty a jeho životnost je časově neomezená. Zařídit si jím můžete stejně dobře obývací pokoj i originální kancelář.

08.10.2004 | redakce Bydlení.cz

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

    Objevte širokou nabídku dekorativních skel pro moderní interiér. Společnost AGC Flat Glass Czech je největší výrobce plochého skla a jeho aplikací ve střední a východní Evropě - vyrábí funkční skla pro architekturu a skla pro interiér.

  • Výrobce Stylového nábytku ASTO

    Nabízí přes 150 druhů solitérů z masivu buku. Nábytek je vhodný pro vstupní haly, kanceláře, pracovny, jídelny, obývací pokoje, ložnice a další místnosti.

  • Less Mess storage

    Pronájem skladovacích prostor pro soukromé osoby i firmy. Krátkodobý či dlouhodobý pronájem zabezpečených kójí v různých velikostech mohou občané využít při stěhování a k úschově věcí, pro které doma nemají místo (kola, lyže, sezónní věci). Firmy sklady využívají jako archiv a ke skladování obchodního zboží.

  • JMP - Studio zdravého spaní®

    Značkové matrace a rošty pro dospělé, děti, alergiky, seniory, vysoké váhové kategorie, široká nabídka postelí a ložnic, rozkládací postele, polštáře a přikrývky – to vše najdete v JMP Studiích zdravého spaní® v Praze, Brně a Valašském Meziříčí.

  • SEDAČKY A POSTELE s.r.o.

    Firma se zabývá expresní výrobou sedacích souprav na míru vašeho bytu, nebo prodej hotových z vlastní modelové řady. Zhotoví vám rozměry na přání včetně atypů. Výběr se vyznačuje širokou škálou potahových materiálů. Zařizování interiérů firem. Dodávky po celé ČR za jednotnou cenu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444