O "Zlatých exponátech"

Zlaté medaile veletrhů IBF, SHK a Elektro, které jsou součástí probíhajících Stavebních veletrhů Brno 2004, udělily odborné poroty celkem deseti nominovaným exponátům. foto: U.S. Spa spol. s r. o. Dolní Dobrouč oceněný masážní bazén Columba

Společnost Promat Praha byla oceněna za celoprosklenou systémovou stěnu Promaglas s požární odolností EI 30, EW 45, společnost Hartl drtiče + třídiče Chrudim převzala medaili za odrazový drtič na pásech Hartl Powercrusher PC 1375 I, Heluz cihlářský průmysl v. o. s. Dolní Bukovsko si odveze Zlatou medaili za nosný roletový překlad Heluz-Batima 238, vyvinutý ve spolupráci s firmou Batima.
Vícevrstvý komínový systém Schiedel Kerastar znamená Zlatou medaili pro společnost Schiedel Nehvizdy, za smykem řízený čelní nakladač Locust L 853 byla v Brně oceněna společnost WAY MORAVA, která jej zde prezentuje.

foto: kombinované topné těleso Credo Aero - výrobce Kermi
Zlaté medaile SHK BRNO získala firma Kermi s exponátem Credo Aero. Jde o kombinované topné těleso elektrické a teplovodní, se zvýšenou bezpečností a v moderním designu. Společnost Vaillant Praha byla oceněna za kondenzační kotel ecoCOMPACT VSC 196-C 150. U.S. Spa spol. s r. o. Dolní Dobrouč získala Zlatou medaili za masážní bazén Columba, o jehož kvalitách jsme už čtenáře BYDLENÍ.CZ informovali, další medaili si odveze společnost Robert Bosch odbytová za plynovou stacionární kondenzační jednotku CERASMART MODUL ZBS 7-22 A 23 rovněž vyráběnou v Německu.

zasuvka a tvurceZlatou medaili veletrhu ELEKTRO udělili porotci společnosti ABB Elektro-Praga Jablonec n. Nisou za dvojnásobnou zásuvku s natočenou vrchní dutinou typové řady 5513.
foto: oceněná zásuvka a její tvůrce Miloš Šikola

 

 
PROMAT, Pavilon G1, stánek 015

Speciálního zasklení PROMAGLAS s požární odolností EI 30, EW 45 najde jedinečné uplatnění všude tam, kde je nutno kombinovat protipožární požadavky s nároky na viditelnost a prostupnost světla. Jeho vlastnosti uvítají nemocnice, hotely, letiště, obchodní domy a další zařízení. Jde o speciální vrstvená skla - mezi vrstvami jsou umístěny požárně ochrané gelové vrstvy, jež jsou v případě požáru aktivovány. PromaglasProsklené konstrukce se vyrábějí s dřevěným rámem, s rámem z oceli i s tzv. "skrytým rámem" z desek. Firma vyrábí i první celoprosklené protipožární dveře, jedno i dvoukřídlé. Dveřní rám je z uzavřených ocelových profilů s úzkou pohledovou šířkou bez dodatečných zasklívacích lišt.
Skla Promaglas mohou mít neomezenou délku a jsou dodávána v různých provedeních, ať už jde o zabarvení nebo strukturu - záleží na funkci osazení a umístění. Průhlednost celé konstrukce zaručují svislé nebo vodorovné spárování vyplněné silikonem. Materiál umožňuje i architektonicky náročná zasklení se sloupky uspořádanými po jedné straně stěny.
foto: Protipožární prosklené konstrukce se již vzhledově neliší od nepožárních.

Batima, pavilon A2, stánek 021

batimaMníšek u Liberce 336 je místem, kde sídlí jeden z největších výrobců venkovních rolet v ČR. Společnost Batima má dvanáctiletou tradici. Od roku 1994 sídlí v nově postavené hale, kde vybudovala i druhou výrobní halu o ploše 1200 m2. V současnosti staví další halu s nejmodernější práškovou lakovnou. Ta bude poskytovat zákazníkům nadstandardní výběr barev pro roletovou techniku. Od toho si firma Batima slibuje výrazné zvýšení kvality, spolehlivosti a hlavně zrychlení dodávek ve speciálních odstínech. V republice má jedenáct obchodních zastoupení, největší filiálka je v Praze. Batima je výrobcem systému rolet pro novostavby, ale i rekonstrukce. Při vývoji svých produktů zde věnují maximální pozornost zachování estetických kvalit ve vzhledu domů.
Špičkou v systému rolet pro novostavby je kompaktní heraklitová schránka BAT G, která je chráněna užitným vzorem. BAT G je stavební prvek, který umožní odběrateli rozhodnout se teprve po dokončení stavby pro libovolnou stínicí techniku podle svých představ a finančních možností. Jedinou nevýhodou schránky je její výška (300 mm), která zcela nezapadá do systémů zdiva. Proto s ohledem na požadavky velkých stavebních firem, využila Batima svého know how při spolupráci s firmou Heluz - cihlářský průmysl. Byla vyvinuta systémová schránka typu G o výšce 238 mm. Tato schránka, ověnčena čerstvým oceněním na veletrhu IBF, nese název HELUZ-BATIMA a oproti BAT G je samonosná. Oba typy schránek odpovídají profesionálním požadavkům na roletovou schránku budoucnosti a firma Batima pro ně také vyvinula horkou novinku - skrytou vodící lištu v ostění, která zcela znemožňuje demontáž stažené a zajištěné rolety. Během několika let se firma rozhodla k rozšíření výrobního programu o další druhy stínicí a ochranné techniky jako jsou horizontální, vertikální a venkovní žaluzie, bezpečnostní mříže, posuvné a křídlové brány, markýzy, sítě proti hmyzu atd.Významným artiklem jsou rolovací garážová vrata. Batima vyrábí a dodává své výrobky velko i maloodběratelům, její pracovníci provádějí montáž a zajišťují i poradenskou činnost a servis.

HELUZ - cihlářský průmysl, pavilon A2, stánek 037 SuperthermKromě vítězného roletového překladu, na jehož vývoji firma Heluz spolupracovala s Batimou, byla do soutěže o Zlatou medaili nominována i ekologická cihla SUPERTHERM 40 STI se zvýšeným tepelným odporem dle nové normy z roku 2002. Tyto cihly dnes nejen dodržují stanovené hodnoty součinitele prostupu tepla, ale doporučené hodnoty dokonce překračují. Pokud se rozhodnete pro cihly SUPERTHERM STI, můžete si na svůj účet připsat energetické úspory, zároveň přispějete i ke snížení emisí spojených s výrobou tepla.
Cihlářská společnost Heluz s centrálním sídlem v Dolním Bukovsku u Českých Budějovic se může pochlubit tradicí sahající až do druhé poloviny 19.století. V současné době má čtyři provozy - Cihelnu Bukovsko, Cihelnu Hevlín, Cihelnu Libochovice a Jistrop - Jihočeské stropy. Zabývá se výrobou cihlářského zboží, keramické prefabrikace a částečně také strojní výrobou pro cihlářskou technologii.
Schiedel, pavilon G1, stánek 03  
SchiedelFirma Schiedel uspěla na veletrhu IBF s komínovým systémem Schiedel Kerastar. Třísložkový komínový systém je perspektivní symbiózou keramiky a nerezové oceli. Těsná vnitřní keramická vložka, známá jako Keranova, je vyrobena isostatickým lisováním a má vynikající izolační vlastnosti. Zaručuje tak nízkou teplotu vnějšího povrchu, zvláště v případě vyhoření sazí. Korozně odolný nerezový plášť garantuje bezpečnost a stabilitu a je optickým obohacením. Tento nový systém má mnohostranné použití v exteriéru i v interiéru, všude tam, kde má komín být i výrazným architektonickým prvkem. K přednostem Kerastaru patří rychlá a jednoduchá montáž a nízká hmotnost, která nevyžaduje žádný zvláštní základ. Dostatečný rozsah příslušenství přispívá ke špičkovým vlastnostem této jedinečné komínové techniky. Společnosti Schiedel byla navíc za vývoj a výrobu komínových systémů udělena výroční cena Cechu topenářů a instalatérů ČR.

21.04.2004 | redakce Bydlení.cz

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Stavona, spol. s r.o.

    Stavona, společnost s ručením omezeným, vznikla roku 1991. Od počátku působí v oboru výroby oken, dveří, výloh, zimních zahrad, posuvných stěn a rolet, včetně příslušenství (parapety, sítě proti hmyzu, žaluzie apod.).

  • Dřevoterm, s.r.o. - Stínicí technika PAVON

    Jsme přední český výrobce stínicí techniky značky PAVON s tradicí již od roku 1889. Vyrábíme rolety , roletožaluzie den a noc , skládané rolety plisé , japonské stěny , rolety pro střešní okna , římské rolety , vertikální žaluzie , sítě proti hmyzu , mechanické i motorové clony pro dopravní prostředky a další. K roletám nabízíme mnoho doplňků a příslušenství, včetně automatizace . Pečlivě dbáme na kvalitu používaných materiálů a zpracování, proto vám naše produkty budou spolehlivě sloužit mnoho let.  

  • Wienerberger

    Skupina  Wienerberger je součástí nadnárodního koncernu Wienerberger Ziegelindustrie AG, který představuje největšího světového výrobce cihel a současně lídra v produkci pálené střešní krytiny v Evropě . Skupina působí ve více než 26 zemích světa. V roce 2019 společnost Wienerberger oslavila 200 let výročí od svého založení.

  • JMP - Studio zdravého spaní®

    Značkové matrace a rošty pro dospělé, děti, alergiky, seniory, vysoké váhové kategorie, široká nabídka postelí a ložnic, rozkládací postele, polštáře a přikrývky – to vše najdete v JMP Studiích zdravého spaní® v Praze, Brně a Valašském Meziříčí.

  • Schiedel s.r.o. - komínové systémy

    Výrobce a prodejce komínů pro novou i stávající výstavbu - keramické, nerezové, vícevrstvé a kombinované. Komíny pro nízkoenergetický dům, komínové systémy pro speciální použití. Komínové vložky pro vložkování a obnovu stávajících komínů. Systém pro řízené větrání.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444