Nový předseda Cechu pro zateplování budov ČR

Novým předsedou představenstva Cechu pro zateplování budov České republiky byl na členské schůzi, konané dne 9.11.2006. zvolen Ing. Milan Machatka, CSc. manager společnosti STOMIX® a zároveň i zakládající člen tohoto profesního sdružení.

Cech pro zateplování budov vznikl v roce 1993. Sdružuje desítky odborných firem a specialistů, kteří se na území ČR zabývají výrobou a distribucí zateplovacích systémů, jejich navrhováním, posuzováním a montáží. Mezi členy Cechu patří např. výrobci Rockwool, a.s., Lasselsberger a.s. či Rigips, spol. s r.o. V současné době vyvolává v ČR objem dodávek zateplovacích systémů členy Cechu proinvestování cca 12 miliard Kč ročně.
„Lze očekávat, že s ohledem na rozbíhající se certifikaci budov z hlediska jejich energetické náročnosti se bude tento objem dále zvětšovat“, uvádí Machatka a dodává, že „realizace zateplení totiž výrazným způsobem energetickou náročnost snižuje a tím bude zvýhodňovat cenu domů a bytů na trhu s nemovitostmi“.

Cech pro zateplování budov ČR si klade za cíl:
- podporovat přísné dodržování podmínek kvality zateplovacích systémů,
- odůvodňovat užívání zateplovacích systémů ekonomickým, energetickým a ekologickým přínosem,
- podporovat ještě výraznější používání zateplovacích systémů při řešení a opravách konstrukcí obvodových plášťů budov a dosahování energetických úspor budov,
- dosažení harmonizace českých norem a standardů v daném oboru s předpisy  Evropského společenství.

Členství v Cechu morálně zavazuje k dodržování vysokého standardu kvality s ohledem na vývoj a distribuci zateplovacích systémů.

16.11.2006 | tz
  • Saint-Gobain Construction Products CZ a.s. - Divize Rigips

    Rigips, divize společnosti Saint-Gobain Construction Products CZ a.s., je významným výrobcem a dodavatelem systémů suché výstavby.

  • ROCKWOOL, a.s.

    ROCKWOOL, a.s. patří do Skupiny ROCKWOOL – předního světového výrobce kamenné minerální vlny – dodavatele výrobků a systémových řešení, které vedou k zvýšení energetické účinnosti, požární odolnosti a zlepšení akustiky stavebních objektů. Kamenná vlna je přírodním materiálem, je recyklovatelná a šetrná k přírodě


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444