Nový byt a dům 2006 - nové náměty pro bydlení

Přírodní kámen jako stavební a dekorační materiál je tématem sekce MAGMA

Přírodní kámen jako stavební a dekorační materiál je tématem sekce MAGMA

Dvanáctý ročník veletrhu Nový byt a dům, který byl dnes zahájen ve veletržním areálu v Praze - Letňanech souběžně s dalšími čtyřmi výstavními akcemi, přinese svým návštěvníkům řadu zajímavých námětů jak pořídit, vybavit, zlepšit či zkrášlit bydlení.

Co nabízí současný trh s nábytkem, jaké si můžete pořádit podlahy, schodiště, dveře, okna, jak je zateplit, jakou stínicí technikou je lze opatřit, či jakými doplňky bydlení zdokonalit, o tom všem získáte prohlídkou několika stovek expozic dobrý přehled. Seznámit se tu můžete např. i s moderními pomocníky při úklidu. Zvýšenou pozornost letos organizátoři věnovali prezentaci kvalitních izolačních materiálů. Chybět nebude ani nabídka nového bydlení prezentovaná realitními společnostmi. Zajímavé poznatky získáte ve speciální sekci veletrhu nazvané MAGMA. Ta je věnována výrobkům z přírodního kamene, materiálu, který je ve stavebnictví stále hojně využíván. Jeho příznivci si mohou prohlédnout klasické i méně obvyklé způsoby využití - obklady, dlažby, podlahové krytiny, dekorace atd.

Moderní vytápění


I když většina z nás teď touží spíš po jaru a těší se na to, kdy topná sezóna konečně skončí, právě vzhledem k letošní tuhé zimě bude řadu návštěvníků zajímat, zda lze získávat teplo efektivněji a levněji. Poučit se o tom mohou na souběžně probíhajícím veletrhu nazvané MODERNÍ VYTÁPĚNÍ, kde řada firem prezentuje výsledky nových poznatků a technologií v oboru. K zajímavostem tu patří expozice rakouské firmy FUEGO, která představí akumulační, teplovzdušné krby, pece a topné desky, které jsou zabudované do kamene dováženého z Finska a Norska. Tento kámen umí teplo velmi rychle přijímat a nadprůměrně dlouho uchovávat. Tyto schopnosti má až o 70% vyšší, než šamotové cihly. Po 2-3 hodinách topení takto naakumulované teplo potom odevzdává až po dobu 24 hodin do obytného prostoru. Tento kámen je znám jako steatit (mastek) a není to jen skvělý tepelný vodič, ale také krásný šedý, efektně žilkovaný, přirozeně elagantní dekorativní materiál.

16.03.2006 | redakce Bydlení.cz
  • Terinvest s.r.o.

    Společnost TERINVEST je jedním z největších organizátorů veletrhů v České republice. Veletrhy se konají především v Praze na Výstavišti Praha Holešovice. Největší veletrh AMPER se koná na Výstavišti v Brně. Veletržní správa nabízí zajištění účasti na veletrzích v ČR i v zahraničí.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444