Novinky z ČMHB

Českomoravská hypoteční banka (ČMHB) od 1. června zrušila expresní příplatek za zpracování hypotečního úvěru, zavádí bezplatnou garanci úrokové sazby a snižuje řadu dalších poplatků.

"Vyřídit klientovi úvěr expres je již u nás standardem. Vypočítali jsme si průměr od začátku roku, a zjistili, že to jsou pouhé čtyři dny. Za tak krátkou dobu stihneme od podání žádosti se všemi doklady rozhodnout o úvěru," říká Jan Sadil, generální ředitel a předseda představenstva ČMHB, a dodává: "Zároveň všem od 1. června nabídneme garanci úrokové sazby. To znamená, že klient může znát svou úrokovou sazbu již v okamžiku, kdy s bankou začne jednat, a nemusí čekat do vyřízení úvěru."

Konkrétně banka vystaví garanci, jakmile bude znát bonitu klienta a hodnotu zastavované nemovitosti. Garance chrání klienta proti možnému zvýšení úrokových sazeb na trhu. Dojde-li naopak ke snížení sazeb, klient získá úrok nižší. ČMHB poskytuje záruku na 30 dnů od podání žádosti o garanci, a to na pevné sazby na 1, 3, 5, 10 a 15 let.
ČMHB zároveň od 1. června snižuje poplatek za čerpání hypotečního úvěru na základě návrhu na vklad zástavního práva do katastru nemovitostí z 3000 Kč na 1000 Kč. Vychází tak vstříc zákazníkům v situaci, kdy je stále nutné na aktuální vklad do katastru dlouho čekat. To lidem často komplikuje koupi nemovitosti, postup stavby či rekonstrukce. Ruší se také 50% příplatek za zpracování úvěru u jednoleté sazby, ze 6% p.a. na 5% p.a. se snižuje sazba za rezervaci finančních prostředků kvůli posunu termínu dočerpání úvěru.
07.07.2004 | Tisková zpráva

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444