Novinky v LED osvětlení: úspora i důraz na design

LED svítidla nejsou jen chytrým řešením, jak ušetřit, ale jsou symbolem moderního designu. Navíc je nyní můžete koupit ve výhodném výprodeji. Rozdíly jsou ve stovkách až tisících korun.

Kolik s LED osvětlením ušetříte? 

Když bychom porovnali náklady svícení s 40W klasickou vláknovou žárovkou a s ekvivalentní moderní LED žárovkou (7W) v horizontu 10 let za předpokladu svícení 1 000 hodin za rok a ceně 5 Kč za kWh, výsledek by byl zhruba tento: 
 
  • Klasická žárovka: 200 Kč za nákup 10 nových žárovek (průměrná životnost žárovky je 1 000 hodin) + 2 000 Kč za elektřinu – celkem 2 200 Kč
  • LED žárovka: 250 Kč za nákup jedné žárovky (průměrná životnost bývá kolem 15 000 hodin) + 350 Kč za elektřinu – celkem 600 Kč
Jak je tedy vidět, úspora peněz je značná, zvlášť když si uvědomíte, že tato částka se týkala jen jednoho světla. Navíc LED technologie je ekologičtější a pro uživatele komfortnější – nemusíte každý rok řešit nákup nové žárovky. Diody také mohou svítit různými barvami a dají se ovládat na dálku. 

Nejžádanější jsou LED bodovky a diodové pásky

Protože se poptávka po LED světlech neustále zvyšuje, zaměřili se na tuto oblast samozřejmě designéři. Nejrozšířenější jsou LED bodovky, které zaberou málo místa a přesto poskytnou hodně světla. Využívají se nad kuchyňskou linkou, na schodišti a hojně v exteriéru. Některá jsou zapuštěná, jiná přisazená.

Pro vytvoření atmosféry, třeba i barevné, jsou žádané LED pásky. Umisťují se nad stupně schodů, v poličkách, v prostoru za televizí a také nad pracovní plochou v kuchyni.

Především bychom vás chtěli upozornit na dětské LED lampičky, které vidíte níže na obrázku. Dokážou svítit až v 64 barevných tónech. Nyní je koupíte o 60 % levněji.

Samozřejmě malé diody jsou i ve stropních svítidlech, ať už jsou zavěšené, nebo přisazené, a nesmíme zapomenout ani na použití v lampách.

Velké možnosti otevřela LED technologie ve venkovním osvětlení. Často svítidla mají i solární panel, takže spotřeba už je nulová.

 

Garance nejnižších cen, stovky světel skladem

Největší český e-shop s osvětlením Svět-svítidel.cz má v nabídce více než 2 000 LED svítidel.  Garantuje nejnižší ceny a dopravné již od 59 Kč. Prohlédněte si všechna světla ve výhodném výprodeji.
01.12.2015 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444