Novinky společnosti Bramac

Produktové novinky firmy Bramac střešní systémy spol. s r.o. pro rok 2003 se zaměřují především na řešení konstrukčních detailů, které ovlivňují funkčnost i estetický vzhled střechy. Kromě třívrstvé povrchové úpravy Protector, která výrazně zvyšuje odolnost a dlouhodobou barevnou stálost střešních tašek Bramac, jsou to: hromosvodová taška a hromosvodový hřebenáč, těsnicí páska pod kontralatě a větrání nároží u šikmých střech.

Hromosvodové tašky a hřebenáče Bramac jsou nejbezpečnějšími díly pro instalaci systému ochrany před následky úderu blesku. Integrací podpěry vodiče přímo do hřebenáče je zajištěna celistvost střešního pláště a tím i jeho těsnost a odolnost proti vnějším vlivům. Oba prvky jsou vyráběny z vysoce kvalitního probarveného betonu v barvách i rozměrech základních tašek pro celý sortiment modelů střešních krytin Bramac. Metalroll, určený pro větrání nároží u šikmých střech bezezbytku splňuje přísná kritéria, mezi něž patří např. dostatečný průřez odvětrávání, těsnost proti polétavému sněhu a větrem hnanému dešti, dostatečný přesah přes krytinu, vysoká flexibilita, trvanlivost vytvarování, odolnost proti UV záření, či možnost montáže i za vlhka a chladna.
Těsnící páska pod kontralatě zajišťuje maximální ochranu před prosakováním dešťové vody mechanicky poškozenou difúzní fólií v oblasti kontralatí. Jedná se o pružnou pásku, ze zpěněného polyethylenu, která je opatřena na rubu lepivou úpravou. Páska se přilepí na fólii nad krokví v místě, kde budou následně přibity kontralatě, a chrání ji tak před probitím hřebíky. Těsnicí páska zakrývá i spony, jimiž je fólie připevněna ke krokvím, neboť byl prokázán průsak vody i tímto relativně malým poškozením celistvosti fólie.
13.05.2003 | Věra Růžičková

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444