Nové teplovzdušné panely SolarVenti Comfort pro celoroční bydlení

Realizace panelu SolarVenti, rodinný dům: Jamné nad Orlicí

Realizace panelu SolarVenti, rodinný dům: Jamné nad Orlicí

Solární teplovzdušné panely instalujeme nejen na střechy chat a dalších rekreačních objektů, ale také na domy určené pro trvalé, celoroční bydlení. Díky novince, panelům SolarVenti Comfort, které jsou namísto solárního článku poháněny elektrickou energií, to je možné.

SolarVenti Comfort jsou určeny k instalaci na zdi a střechy klasických domů, určených pro trvalé bydlení, kde vždy bývá k dispozici elektrický proud.

SolarVenti, RD Šumperk  
SolarVenti, RD Šumperk  
Teplovzdušné solární panely jsou oblíbeny pro své schopnosti udržovat příjemné klima a tepelnou pohodu v interiéru objektu. Zajišťují přísun čerstvého vzduchu a jeho cirkulace má za přirozený důsledek zamezení vzniku vlhkosti a plísní. Vzduch, který je vháněn dovnitř, vytlačuje různými netěsnostmi (komíny, digestoře...) vlhkost z domu. Proto si kvalit solárního panelu váží majitelé zejména starších domů.

Díky solárním panelům navíc majitelé ušetří náklady na vytápění. Vháněný vzduch je totiž temperovaný až o 40 °C oproti venkovní teplotě. 

Solární panely můžete nastavit podle svých potřeb tak, aby například v letním období chladily prostor pomocí chladného nočního vzduchu a v chladnějším období naopak využívaly slunečného počasí k ohřevu vzduchu přes den.

 

Elektronická regulace se ovládá velmi jednoduše. Jsou možná tři nastavení:

  1. Režim větrání s ohřevem vzduchu dle vámi nastavených hodnot.
  2. Režim větrání s chlazením, který uvítáte zejména v horkých letních dnech, kdy můžete svůj dům či byt ochladit v noci, kdy teplota bývá málokdy víc než 20 °C.
  3. Poslední možností je spustit systém nezávisle na teplotě na plný výkon. Regulátor je napojený na teplotní čidlo, dle kterého se nastavuje požadovaný režim.
Teplovzdušné panely SolarVenti Comfort můžete namontovat na zeď nebo na střechu vašeho objektu. Vyhýbejte se stinnným místům - je dobré vybírat jižní stranu, na kterou dopadá nejvíce slunečních paprsků.
 
 

 

Jak na nežádoucí hluk nebo průvan

Panely SolarVenti Comfort reagují ve svém vybavení na veškerý komfort zákazníka. V základním vybavení najdete tlumič hluku, elektronickou regulaci a automaticky uzavíratelný talířový ventil.
Automatický talířový ventil se uzavře pokaždé, když panel není v chodu. Nahrazuje tak u panelů funkci zpětné klapky a zabraňuje nežádoucímu průvanu a pocitu „táhnutí“ z panelu. Zamezuje také nežádoucímu jevu „rosení“ panelu a výrazně eliminuje i prostup hluku otvorem z venkovního prostředí.

Jaké jsou náklady?

Provozní náklady jsou pouhých cca 0,01 Kč za hodinu díky velmi nízkému příkonu 3,5 Wattů.
 
Více o SolarVenti
O účincích teplovzdušných panelů se můžete dočíst také v článku: 4 důvody pro teplovzdušné panely
31.10.2016 | PR - redakce BYDLENÍ.CZ

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • HAAS + SOHN Rukov s.r.o.

    Vyrábíme a dodáváme krbová kamna, krbová kamna s výměníkem, krbové vložky, krbové vložky s výměníkem, krbové sestavy, peletová kamna a příslušenství jako krbové nářadí, kouřovody a další. Zajišťujeme záruční a pozáruční servis našich výrobků. Společnost HAAS+SOHN Rukov, s.r.o. vznikla v roce 1995 spojením bývalé tradiční rumburské firmy Rukov s rakouskou společností Reischl GmbH, čímž se stala součástí značky působící na trhu od roku 1854.

  • STIEBEL ELTRON spol. s r.o.

    STIEBEL ELTRON patří k technologickým lídrům v oblasti ohřevu vody, vytápění a technologií využívajících obnovitelných zdrojů. Široké portfolio produktů tvoří zásobníkové a průtokové ohřívače vody, akumulační kamna, přímotopné konvektory, osoušeče rukou, tepelná čerpadla, ventilační jednotky a solární zařízení.

  • Wienerberger

    Skupina  Wienerberger je součástí nadnárodního koncernu Wienerberger Ziegelindustrie AG, který představuje největšího světového výrobce cihel a současně lídra v produkci pálené střešní krytiny v Evropě . Skupina působí ve více než 26 zemích světa. V roce 2019 společnost Wienerberger oslavila 200 let výročí od svého založení.

  • Grundfos s.r.o.

    Grundfos patří mezi největší výrobce čerpací techniky na světě. Ročně vyrobí přes 16 mil čerpadel. Největší podíl na výrobě mají oběhová čerpadla pro vytápění domácností a komerčních budov.

  • KORADO a.s.

    Jsme dynamická česká společnost s nadnárodní majetkovou účastí a patříme mezi přední světové výrobce ocelových otopných těles.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444