Nové odsavače par Karma Design

Jak si stylově zpříjemnit vaření

Hned tři nové odsavače navrhli pro společnost Karma Český Brod italští designéři a řada domácích spotřebičů Karma Design se díky tomu může pochlubit čerstvými velmi stylovými přírůstky. Jedním z nich je štěrbinový odsavač KS-930 B.

U štěrbinových odsavačů není (jak je to obvyklé u běžných digestoří) vnější část nasávací plochy tvořena kovovou mřížkou, která má funkci tukového filtru. Vzduch (kuchyňské výpary) je nasáván štěrbinami mezi panely, které tvoří nasávací plochu. Ta je díky tomu hladká a odsavač působí velmi esteticky. Panely jsou výklopné, aby bylo možné provádět běžnou údržbu tukových filtru, které jsou umístěny za nimi.


Do nabídky se značkou Karma Design přibyla i dvojčata – komínové odsavače KR-60 X a KR-90 X. U komínových odsavačů tvoří tzv. komín kryt odtahového potrubí, které je v něm schováno.
Pojďme si novinky představit.

 

 

Odsavač par Karma Design KS-930 B – praktický a elegantní

 

 

 

 

Druhá ze série „zešikmených“ digestoří Karma Design. Tvar jeho předchůdce už mohou ve svých kuchyních ocenit první kuchaři a kuchařky a nyní je tu odsavač i pro ty, kterým v kuchyni dominuje tmavá barva. Šikmý komínový odsavač z černého skla a kovu umožňuje pohodlný přístup k zadním vařičům – už není potřeba dávat si pozor na hlavu.

Odsavač KS-930 B má přehledný digitální displej, dotykové ovládání a volit lze mezi 4 stupni výkonu – na nejvyšší z nich odsavač dosahuje výkonu 613 m3/hod. Teleskopický kryt odtahu lze snadno nastavit v rozsahu 59–110 cm, přesně dle dispozic konkrétní kuchyně. Na vaření posvítí dvě halogenová světýlka o výkonu 40 W, a až dovaříte, funkce automatického doběhu zajistí, aby se odsavač sám vypnul až po 15 minutách, kdy už bude kuchyň perfektně odvětraná.

 

Doporučená maloobchodní cena včetně DPH: Kč 24 840,-

 

 

 

Odsavače par Karma Design KR-60 X / KR-90 X – výkonná dvojčata

 

 

 

 

 

Nadčasové tvary a příjemný vzdušný design za příznivou cenu – tak by se dala ve stručnosti charakterizovat dvojice nových odsavačů par Karma Design. Dvojčátka se liší pouze šířkou, dle velikosti kuchyně lze vybírat z 60, respektive z 90centimetrové šíře. Komínové digestoře jsou celé z nerezu a ovládají se pomocí tlačítek na přední straně. Rozhodně pak překvapí svým výkonem – po zvolení nejvyššího ze tří stupňů vyčistí 700 m3 vzduchu za hodinu. Teleskopický kryt odtahu lze nastavit v rozsahu 59110 cm. V případě, že nelze zajistit odtah ven z místnosti, mohou se díky uhlíkovým filtrům zapojit jako necirkulační odsavače.

 

Doporučená maloobchodní cena včetně DPH: Kč 9 990,- / 10 580,-

 


O společnosti Karma Český Brod a. s.

Společnost Karma je největším výrobcem konvekčních plynových kamen v České republice. Pokračuje tak ve své tradici započaté již v roce 1910. V červnu 2006 koupila Karma německou značku topidel Gamat - značku známou jako „vafky“. Karma vyrábí vedle ucelené řady kamen také spotřebiče pro ohřev užitkové vody, klimatizační jednotky a pod značkou Karma Design vestavné kuchyňské spotřebiče (myčky nádobí, varné desky, vestavné trouby, vestavné a kombinované sporáky, odsavače par, mikrovlnné trouby). Všechny spotřebiče mají vysokou technologickou a kvalitativní úroveň. Posláním společnosti je spokojenost zákazníků a kontinuální inovaci výrobků. Karma Český Brod je také významným exportérem svých výrobků na zahraniční trhy. Společnost dnes zaměstnává zhruba 170 zaměstnanců.

 

 

01.08.2007

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444