Nové možnosti keramických materiálů

Už dávno neplatí, že keramické obklady nebo dlažby patří pouze do koupelny. Kvalita materiálů, rozmanitost velikostí a povrchových úprav v kombinaci s podlahovým vytápěním vám umožní použít obklady a dlažby v celém bytě.

Bohatý výběr keramických materiálů vhodných pro užití nejen v koupelnách, ale i v dalších obytných prostorách dodává na trh společnost M.B.Keramika, která si zakládá na tom, že její nabídka vždy drží krok s nejmodernějšími trendy jak v oblasti designu tak v technologiích. Podrobnosti najdete v MB Katalogu, který je zdarma ke stažení na adrese http://www.mbkeramika.cz/images/katalog-MB-KERAMIKA-2008.pdf. Ve firmě jsou připraveni pomoci zákazníkům s řešením jakéhokoli prostoru k jejich maximální spokojenosti, včetně zpracování grafického návrhu.

Trendy


Dlažby podobně jako obklady nabývají na rozměrech. Malé čtverce a obdélníky jsou zapomenuty a na jejich místo nastupují hlavně velkoformátové dlažby. Tyto rozměry se pokládají zpravidla na šířku od jedné boční stěny ke druhé, aby prostor opticky rozšiřovaly. Podobný účinek má také diagonálně položená dlažba.

Standardem českých dlažeb je velikost 45x45 případně 30x60. U zahraničních výrobců najdete mimo jiné i rozměry 60x60, případně 90x45 a ani velkolepý formát 60x120 už není výjimkou. Nebojte se kombinací různých rozměrů, barev a materiálů. K rozbití jednolité plochy se dají použít ozdobné pásky nebo dekorativní velkoplošné ornamenty.


Povrchové úpravě vládne pololesk či mat. Své stálé místo na žebříčku oblíbenosti si drží dlažba rustikální nebo imitace kamene a stále častěji se objevují motivy dřeva nebo kůže. Velké úspěchy slaví také materiál s metalickým efektem nebo vzhledem oxidovaného plechu.

M.B.Keramika nabízí keramické dlaždice, které téměř věrohodně napodobují a nahrazují přírodní materiály.

Naprosto přesvědčivou reprodukcí přírodního dřeva je řada Legni Hi-Tech od špičkového italského výrobce, která je k vidění na webové adrese: http://www.mbkeramika.cz/20-novinka. Díky dokonalému zpracování nejmenších detailů textury vás tento materiál donutí dotykem vyzkoušet, zda se nejedná o skutečné dřevo. A právě na rozdíl od opravdového dřeva se tyto keramické „parkety“ nikdy nezkroutí a nevyžadují žádnou speciální úpravu. Navíc tento materiál pravděpodobně nikdy nevyjde z módy a pokud se vám podaří interiér vkusně vyladit doplňky, které se dají jednoduše měnit podle nálady nebo ročního období, tak se touto „dřevěnou“ podlahou budete moci chlubit po několik desetiletí.


Další známý italský výrobce má v nabídce hned několik sérií, které imitují přírodní materiály. Za zmínku určitě stojí série Arké, která svým jemným zvrásněním připomíná lámaný kámen. Navíc je série doplněna o řadu dekorů s metalickými prvky, která mají mnoho variant použití.

Rovněž řada You (U) patří do skupiny dlažeb napodobujících kámen. Díky svému hrubšímu protiskluznému povrchu je určena převážně do venkovních prostorů, okolo bazénů a podobně. Vzhledem k velkému úspěchu této série výrobce rozšířil nabídku také o verzi pro interiér s hladší povrchovou úpravou.

Horkou novinkou je série My Mood, kterou si samozřejmě opět můžete prohlédnout ve všech prodejnách M.B.Keramiky. Tato dokonale technologicky zpracovaná velkoformátová dlažba s jemnou texturou a celoplošnými dekory má rozličné použití kdekoliv v domě nebo bytě.

Ladíme koupelny

Už několikátou sezónu jsou hitem v interiérovém designu květy a květinové dekorace. Kdekoliv a na čemkoliv. Nevyhnuly se tedy ani koupelnám Výraznější motivy se živými barvami nebo dominantními vzory Vás dokáží zaujmout již na první pohled. Vybrat si můžete mezi dekory s květy realisticky ztvárněnými nebo stylizovanými. Pokud toužíte po veselé koupelně, zvolte si květiny pestrých barev, protipólem jsou decentní dekory v tlumených tónech, kde bující květy mohou být nahrazeny jemnými listy. Současný trend zkrátka přeje květinovým vzorům a to nejen na velkoformátových obkladech, ale i na dekoračních listelách, v různých barevných stylizacích, tónech a odstínech. Stačí si jen vybrat, fantazii se meze nekladou a v M.B.Keramice je to snadné, řídí se zde totiž svým heslem: Ladíme koupelny.

V souvislosti s květinovými dekory je třeba zmínit další italskou novinku – luxusní sérii Rigo. Máte zde možnost vybrat si z osmi základních barev a ty doplňovat prakticky o všechny varianty květinových dekorů, které jsme zmiňovali výše. To samozřejmě opět rozšiřuje možnost použití mimo koupelnu, v dalších obytných prostorách.

Další řadou tohoto výrobce je Tresor. Ta se vyznačuje spíše decentnějšími barvami a méně křiklavými dekoracemi, což jí však nic neubírá na kráse a stylu.

Pokud se rozhodnete pro výraznější květinovou variantu, můžeme doporučit mnoho možností od zahraničních nebo českých výrobců. Série Contemporanea, Fantasie nebo Alegria nabízejí květy v živých barvách. Květinové vzory rozložené na více kusech obkladu vytvoří jeden kompaktní obraz. Dominantní celek je pak doplněn decentním ne příliš nápadným obkladem. Velkoplošný květinový motiv vynikne ve větším prostoru, je ideální na rozčlenění větší stěny nebo zvýraznění určité části koupelny.

I série skromnějších rozměrů (20x40, 25x33,5) se mohou pochlubit květinami, které jsou složeny z více kusů – například Origami, Linea a podobné.

Další variantou jsou čtvercové nebo obdélníkové obklady, na kterých jsou umístěny plné, na sebe navazující vzory (série Elisir, Dolce Vita a jiné). Z těchto obkladů dokážete vytvořit souvislou rozkvetlou plochu nebo je uspořádat horizontálním či vertikálním řazením.

Aby vaše koupelna byla kompletní a dokonalá, můžete si u firmy MB Keramika vybrat i vše ostatní – sanitární keramiku, baterie, topná tělesa, koupelnový nábytek a doplňky. Všechny tyto produkty – včetně obkladů – splňují náročné požadavky na funkčnost, kvalitu a design.


Navštivíte-li některou z deseti prodejen této firmy, přesvědčíte se , že M.B.Keramika pro vás skutečně "ladí koupelny".

30.07.2008 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444