Nové látky plisé, které jsou šetrné k životnímu prostředí

Rádi byste běžné okenní žaluzie nahradili něčím designovým? Kvalitního a funkčního zastínění dosáhnete se vkusnými látkami plisé. Vybírat můžete z atraktivních barev a mnoha dekorů.

Plisé si vedle elegantního vzhledu získává oblibu také pro své vlastnosti. Zabraňuje zbytečnému úniku tepla a přispívá k úspoře energie. Pozitivně tak ovlivňuje životní prostředí. Péče o ochranu životního prostředí je již více jak 65 let určujícím limitem při výrobě produktů GARDINIA a ALUGARD.

Nový plisé katalog ALUGARD kromě krásných vzorovaných klasických látek nabízí také látky, které snahu o ochranu životního prostředí akcentují.

Plisé ohleduplné k životnímu prostředí

V první řadě je třeba jmenovat látky PLANET. Jsou vyrobeny ze 100% recyklovaných PET lahví a k ochraně planety přispívají neoddiskutovatelně. Pro výrobu jednoho metru čtverečního tkaniny se spotřebuje šest PET lahví. Látku lze použít v klasickém obytném interiéru stejně tak ve veřejných prostorách. Látka PLANET získala certifikáty zaručující kladný vztah k životnímu prostředí - certifikát LEED nebo Cradle-to-Cradle – certifikát označující produkt, který nezná odpad.

Také látky ECOVISION 3000 jsou vyrobené ze 100% polyesteru, bez přítomnosti uvolňujícího se PVC z tkaniny. Jejich uplatnění v kancelářských prostorách se přímo nabízí. Jednou z vlastností takové tkaniny je její inteligentní propustnost. Zajistí pohodlný výhled z interiéru ven, ale znemožní pohled dovnitř do interiéru.

Látka ANTIHAFT s povrchovou úpravou „Teflon“ pečuje o dlouhodobou povrchovou stálost tkaniny plisé, zabraňuje tvoření fleků, usazování prachu a přispívá ke stálobarevnosti tkaniny. Látka nevyžaduje žádné intenzivní čištění a péče o její stav nezatěžuje životní prostředí.

Zimní zahrada patří ke stále oblíbenějším místnostem, kde relaxujeme. Mnohé z nás však trápí problém, jak zajistit ochranu proti slunečním paprskům. Zimní zahrada je specifické prostředí, které také vyžaduje speciální řešení. Nově se v katalogu ALUGARD PLISEÉ objevuje látka Solar Wetex, která takové řešení nabízí.

Je vyrobena ze 100% polyesteru a její rubová strana je opatřena antifungicidní úpravou, která zabraňuje plísním v jejich rozšiřování. Pomocí vlhkého hadříku lze jednoduše a pohodlně z rubové strany odstraňovat mušky a špínu. Takové plisé můžete instalovat i do koupelen a prostředí se zvýšenou vlhkostí.
Navštivte stránky www.gardinia.cz a nahlédněte do programu, který nabízí řešení dekorace a stínění oken pro každého. Dokonce i pro ty, kteří hledají dodavatele stínicí techniky s řešením smart home.
19.02.2016 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444