Nové bydlení v Brně: Zelené město i bytový dům s výhledem na dominanty města

Zaměřili jsme se na developerské projekty, které v Brně nabídnou nové bydlení. Prvním z nich je projekt Slatina - Zelené město na okraji Brna s přilehlým parkem a druhým Bytový dům WING v historickém centru města.

S důrazem na přírodu a komplexnost služeb: Slatina - Zelené město

Na východě Brna, v městské části Slatina vyrůstá projekt Slatina - Zelené město, který nabídne více než 600 bytových jednotek, včetně občanské vybavenosti nejen pro majitele nových bytů.

Své jméno projekt dostal podle 20 000 m2 parku, který bude v okolí vybudován jako oddechová a relaxační zóna. Na přírodu klade developer velký důraz, proto se také každému majiteli bytu nabízí výhled do zeleně. Momentálně je k prodeji  nabídnuta V. a VI. etapa s celkovým počtem 133 bytů. Postupně pak budou následovat další etapy výstavby bytů včetně komerčních prostor a velkého zábavního centra - Bruno family park. Herní centrum je umístěno v areálu Zeleného města a s jeho otevřením se počítá v listopadu tohoto roku. 
 
Projekt Slatina - Zelené město nabídne byty o velikostech 1+kk, 2+kk a 3+kk s plochami od 35 do 80 metrů čtverečních. Každý byt má vlastní terasu, balkón nebo předzahrádku, u jejíž realizace se dbalo především na zachování dostatečného soukromí. Samozřejmostí je rovněž venkovní parkovací místo. K dispozici jsou za příplatek i vnitřní parkovací stání. Byty jsou prodávány do osobního vlastnictví.

Celek, který nabídne vše potřebné

Na vznikající bytovou zástavbu plynule navazuje obchodní zóna se supermarketem KAUFLAND a retailovými obchody. Noví obyvatelé mají v projektu k dispozici veškeré potřebné služby - od obchodů s domácími potřebami, sportovním oblečením, obuví, elektrem až po kadeřnictví, nehtové studio či kvalitní restauraci. 
 
Rezidenční komplex je tvořen jako jeden celek, díky kterému můžou noví majitelé využívat veškerých služeb, relaxace a volnočasových aktivit. Právě na mladé rodiny se developer zaměřil především. Díky komplexnosti celého projektu jsou však byty vhodné pro jakoukoliv věkovou skupinu. 
 

Dostupnost do centra i na dálnici

Městská část Slatina vyniká svou polohou v rámci Brna. Jednak výbornou dostupností dálnice D1, jednak do centra Brna - přibližně jen deset minut jízdy. Slatina je také dobře dostupná městskou hromadnou dopravou, autobusy či trolejbusy. V rámci projektu Slatina–Zelené město zde vznikly dvě nové zastávky městské hromadné dopravy.
 
Projekt Slatina - Zelené město je dílem brněnského developera IMOS developoment, uzavřený investiční fond, a.s.

V centru města s výhledem na ty nejhezčí dominanty Brna: Bytový dům WING

Další zajímavým developerským projektem v Brně, který by měl být již toto září dokončen, je Bytový dům WING. Dům je zasazen do stávající zástavby bytových domů na ulici Křídlovické nedaleko Mendlova náměstí v Brně.

První patro osmipodlažního domu zaujímají kancelářské prostory, dalších 22 bytových jednotek poskytuje zázemí pro mladé páry, ale také, v současné době tolik moderní, single bydlení.

Majitelé si mohou byty vybírat především ve velikosti 2+kk, dále mezi dvěma byty o dispozici 1+kk, dvěma byty 3+kk a jedním mezonetovým bytem se střešní terasou. Součástí vybraných bytů jsou terasy o výměře 8 m2 až 35 m2. Za pozornost stojí především lokalita s výhledem na veškeré dominanty Brna - Špilberk, Petrov nebo AZ Tower, nejvyšší stavbu České republiky.

Parkování a skladování zajišťuje parkovací hala, která nabízí pět parkovacích stání, jednu garáž a sklepy. 
 
Bytový dům Wing má díky své lokalitě nedaleko Mendlova náměstí, hlavního dopravního uzlu, zajišťenou perfektní dopravní dostupnost

Bytový dům WING nabízí developerská společnost FIEDLER REALITY. 
08.09.2015 | Jana Vaňková

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Ing. Karel Peterka - THERMO PLUS - projektový ateliér

    Projektový ateliér Ing. Karla Peterky nabízí individuální i typové projekty rodinných domů. Dále projekty novostaveb a rekonstrukcí bytových domů včetně půdních vestaveb.

  • Less Mess storage

    Pronájem skladovacích prostor pro soukromé osoby i firmy. Krátkodobý či dlouhodobý pronájem zabezpečených kójí v různých velikostech mohou občané využít při stěhování a k úschově věcí, pro které doma nemají místo (kola, lyže, sezónní věci). Firmy sklady využívají jako archiv a ke skladování obchodního zboží.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444