Nordica Ostrava patří k projektům roku

Skanska Property Czech Republic, zkušený developer komerčních nemovitostí, oznámila, že její kancelářská budova Nordica Ostrava získala titul v kategorii Stavby v celostátní soutěži Český energetický a ekologický projekt roku 2008. V soutěži vypisované Ministerstvem průmyslu a obchodu a Ministerstvem životního prostředí České republiky odborná porota udělila administrativní budově Nordica Ostrava titul v kategorii „Nízkoenergetické a pasivní stavby investorů na území ČR“.

Cílem soutěže je prezentovat nízkoenergetické a pasivní stavby a projekty v oblasti energetiky, které významným způsobem snižují energetickou náročnost, zvyšují energetickou účinnost a využití energetických zdrojů a přispívají tak ke zlepšení životního prostředí v ČR.

"Energetické účinnosti a energeticky úsporným technologickým řešením v oblasti automatizace budov a optimalizace spotřeby energií se věnujeme již řadu let. Kancelářská budova Nordica Ostrava již získala od EK certifikaci GreenBuilding za energetickou úsporu a velmi nás těší, že nyní získala také titul v soutěži Český energetický a ekologický projekt roku 2008,“ uvedl ředitel Skanska Property Czech Republic Rikard Henriksson, a dodává: „I nadále se hodláme zaměřovat na energeticky úsporná řešení v rámci všech našich budoucích projektů, což bude přinášet užitek jak našim nájemcům, tak životnímu prostředí.

Nordica Ostrava je první kancelářskou budovou v České republice s certifikací programu GreenBuilding od Evropské komise pro energeticky úsporné budovy. Budova, která je navržena tak aby spotřebovávala o 30 % méně energie, než stanovují české normy, byla dostavěna v prvním čtvrtletí 2009. Sedmipodlažní budova s pronajímatelnou plochou zhruba 12 000 m2 vysoce kvalitních a flexibilních kancelářských prostor třídy A disponuje dvěma podzemními patry s parkovacím stáním a restaurací v přízemí. Její umístění v okrajové části historického centra Ostravy na nároží ulic Českobratrská a Soukenická poskytuje vynikající napojení na městskou hromadnou dopravu a hlavní dopravní tepny.

Další informace o budově Nordica Ostrava najdete na www.nordicaostrava.cz.

Více informací o soutěži a jejích podmínkách najdete na stránkách organizátora: www.top-expo.cz.

Skanska Commercial Development Europe je jednou ze 14 obchodních jednotek ve skupině Skanska. Svou činnost zaměřuje především na stavební a developerské aktivity administrativních budov a logistických prostor. Soustřeďuje se na development v hlavních metropolitních oblastech České republiky, Maďarska a Polska. Skanska Commercial Development Europe je rozdělena do tří lokálních společností: Skanska Property Czech Republic, Skanska Property Hungary a Skanska Property Poland. Další informace o společnosti a jejích projektech můžete najít na: www.skanska.com/property
18.11.2009

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • ROCKWOOL, a.s.

    ROCKWOOL, a.s. patří do Skupiny ROCKWOOL – předního světového výrobce kamenné minerální vlny – dodavatele výrobků a systémových řešení, které vedou k zvýšení energetické účinnosti, požární odolnosti a zlepšení akustiky stavebních objektů. Kamenná vlna je přírodním materiálem, je recyklovatelná a šetrná k přírodě

  • AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

    Objevte širokou nabídku dekorativních skel pro moderní interiér. Společnost AGC Flat Glass Czech je největší výrobce plochého skla a jeho aplikací ve střední a východní Evropě - vyrábí funkční skla pro architekturu a skla pro interiér.

  • Ing. Karel Peterka - THERMO PLUS - projektový ateliér

    Projektový ateliér Ing. Karla Peterky nabízí individuální i typové projekty rodinných domů. Dále projekty novostaveb a rekonstrukcí bytových domů včetně půdních vestaveb.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444