Noční můra jménem léto

Slunce pálí, nemáme se kam schovat, potíme se a klimatizace nestačí. Trochu pomůže chladivý nápoj nebo stín v parku. Přes den se to dá vydržet, ale co až přijde večer?

Těšíme se, že útočiště najdeme ve svých příbytcích, kde přes noc nabereme síly na nový den. Ale pro řadu lidí je často bohužel pravdou opak. V jejich domech se nedá kvůli vedru spát. Slunce rozžhavilo střechu domu a oni se v noci budí, mají propocené polštáře,  vstávají kvůli žízni a ráno se cítí unavenější než večer. Na vině je horký vzduch, který se dostal do domu z rozpálená střechy. Věděli jste, že teplota pod krytinou zejména u plochých střech nebo u střech se sklonem menším než 5°C dosahuje více jak 80°C?

Ložnice nebo sauna?

Leckdo by si přál mít doma pro svoji vlastní relaxaci saunu. Ale není sauna jako sauna. Mít vedro v ložnici bývá nesnesitelné, spánek při vysokých teplotách je utrpením. Otevřená okna ani mobilní klimatizace v takových případech nestačí.

Existuje rozumné řešení?

Příčinou této situace je špatně izolovaný strop v posledním podlaží. Dá se ale tento nepříjemný stav nějakým nepříliš komplikovaným způsobem odstranit? Řešení existuje. Ideální je zateplit střechu, tedy kvalitně tepelně izolovat strop posledního patra.

Do dutiny dvouplášťové střechy lze poměrně snadno nafoukat minerální magmarelaxovou izolaci. Díky moderní technologii a užití nejkvalitnější izolace z přírodních materiálů je výsledek vynikající. Výborně izoluje a díky nerostnému původu odolává ohni, což výrazně zlepší celkovou požární odolnost domu. Vzdoruje vlhkosti, hlodavcům a plísním. Výborné vlastnosti magmarelaxové tepelné izolace lze zaručit na dlouhou řadu let a ve srovnání s jinými způsoby zateplení vyžaduje jen nízké náklady.

Stop sršňům i vosám

Při zateplení dvouplášťových střech se také často musí vytvořit střešní vikýře, které v budoucnu oceníme nejen my, ale i přivolaná hasičská záchranná hlídka při likvidaci hnízd bodavého hmyzu jako jsou sršni a vosy, které si pod střechou s oblibou budují svá hnízda.

Hurá do sedel!

Magmarelaxové izolace jsou vhodné také pro domy se šikmou, sedlovou střechou. Majitelům dodatečná izolace stropu pomůže v létě i v zimě, kdy udrží teplo v domě a oni ušetří za sezónu až několik tisíc korun za topení. V současné době je trendem vytvořit s novou izolací také novou atraktivní podlahu na půdě, rozšířit tak prostory pro bydlení a zároveň zhodnotit dům. Podlahu je z pevné konstrukce z OSB lamel, její povrch je dokonale vodorovný a hladký. Izolace může být zabudována přímo do její konstrukce. Půda je tak připravena k původnímu užívání,  mohou ji ale třeba také využívat děti jako svůj letní „bunkr“ či pokojík pro kamarády. Fantazii pro různá praktická využití se meze nekladou, oceníte při nich přitom všechny výhody, které zateplení půdy přineslo.

Práce na několik dní? Vůbec ne

Velkou výhodou zateplení dutého prostoru ve střeše foukanou magmarelaxovou izolací je rychlost aplikace. Samotné foukání trvá zhruba tři hodiny. Neměli bychom ale také zapomenout, že nejvhodnější čas je na jaře. Proč? Protože v dutině pod střechou ještě není takové horko. Termín realizace lze domluvit ve velmi krátké lhůtě, zpravidla do čtrnácti dnů. Ve smluvený den přijedou pracovníci odborné firmy a hned se pustí do práce.

Tři mouchy jednou ranou

Zateplení střechy vám pomůže odstranit hned tři problémy najednou. V letních dnech se váš dům stane příjemným chladivým útočištěm, v zimě nebudete mít pocit chladu a navíc ročně ušetříte tisíce za topení, i když budou ceny energií stoupat. Rozmary počasí v podobě extrémně studené zimy nebo naopak nesnesitelně horkého léta vás nezaskočí.


25.05.2012 | PR
  • IP Polná s.r.o.

    Společnost IP Polná je rodinná firma s více než 27letou tradicí tvořena týmem zkušených stavebních odborníků a energetických specialistů. Posláním společnosti je šetřit energii a pracovat vždy odborně s použitím těch nejkvalitnějších surovin. Za dobu své působnosti společnost zateplila více než 27 400 rodinných domů, zrevitalizovala přes 1 100 bytových domů a pomohla desítkám měst a obcím. Od roku 2012 se také věnuje developerské činnosti zabývající se novým moderním bydlením v centru Prahy.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444