Nízkoenergetický dům ve zděném i dřevěném provedení

V posledních týdnech počasí nahrává stavebním firmám, které se pouští do výstavby nemovitostí. A stále skloňovanějším tématem ve světě bydlení jsou nízkoenergetické budovy, u nichž je důležitý návrh konceptu. Stavba rodinného domu svépomocí je dávnou historií, lidé se zajímají o realizaci na klíč.

Spolupracovat s odborníky od samotného počátku se vyplatí, neboť vám podají pomocnou ruku při výběru pozemku, doporučí optimální orientaci domu ke světovým stranám a navrhnou architekturu navazující na okolní zástavbu. Všechna vyjmenovaná kritéria ovlivňují komfort bydlení.

V současné době se moderní trendy v oblasti stavebnictví výrazně liší. Zatímco jeden architekt upřednostňuje rustikálnost s dominujícím dřevem, druhý architekt se přiklání k minimalismu s kovovými a skleněnými prvky. Nicméně oba styly, byť nápadně odlišné, respektují pravidla nízkoenergetického bydlení. A právě nízkoenergetické nemovitosti, ať už zděného anebo dřevěného charakteru, jsou z hlediska měsíční nákladovosti přijatelné.

Stěhování je jedno z klíčových rozhodnutí v životě. Ať už se chcete osamostatnit od svých rodičů anebo se chcete přesunout z rušného centra města do klidné části, pravděpodobně nechcete čekat rok, rok a půl. Poměrně rychlé řešení, které není na úkor kvality, nabízí společnost Certifikované zděné domy a dřevostavby na klíč, s.r.o., která vlastní hotové a prověřené projekty. Specializuje se výhradně na domy na klíč v nízkoenergetickém standardu. A střechu nad hlavou můžete mít už do sedmi měsíců. 
 

Kvalita je na prvním místě

Ukázkovým příkladem precizně odvedené práce je nízkoenergetický dům na klíč 21, jehož obvodové zdi tvoří technologicky vyspělé pálené cihly značky POROTHERM. Ačkoliv nízkoenergetická stavení mají pověst, že jsou investicí pouze pro jednu generaci, tento model tvrzení naprosto vyvrací. Vyniká dlouholetou životností a obydlí bude sloužit i vašim dětem. V Německu, Rakousku a USA se jedinečný konstrukční systém používá už od konce 19. století.

S fasádní izolaci od významného evropského výrobce má zděný dům na klíč vylepšené tepelně izolační vlastnosti. Štuky a beton jsou podle nejvyšších německých a rakouských standardů. Dřevěnou konstrukci tvoří certifikované dřevo nejvyšší jakosti. A střecha je pokrytá pálenými taškami se zárukou 33 let.

Pochvalu si zaslouží také samotná okna, přičemž u oken s tradičními rozměry se používá izolační dvojité sklo a u velkých prosklených ploch izolační trojité sklo. Okna se pyšní technologicky vyspělým šestikomorovým profilem, který je v souladu s evropskými podmínkami pro nízkoenergetické bydlení. A stejnými kvalitami se vyznačují také interiérové a exteriérové dveře, jejichž výroba podléhá přísným kontrolám. 
 

Interiér nabízí perfektní zázemí každému členu rodiny

A nyní vstoupíme za práh vstupních dveří a podíváme se do interiéru rodinného domu. U dvoupatrových rodinných domů propojuje patra schodišťový systém certifikovaný stavebním institutem v Berlíně. Splňuje funkční a estetické požadavky náročné klientely. Za zmínku bezpochyby stojí koupelna s nízkoenergetickým podlahovým vytápěním, které neudělá díru do rozpočtu domácnosti. Špičkové vybavení vtiskne koupelně a toaletě punc ojedinělosti a luxusu. Společnost Certifikované zděné domy a dřevostavby na klíč, s.r.o. na materiálech nešetří, ba naopak klade důraz na preciznost. 

Zděný dům na klíč vs. dřevostavba na klíč

Abychom lépe představili jednotlivé materiály, zaměřili jsme se právě na nízkoenergetický dům na klíč 21, ale firma Certifikované zděné domy a dřevostavby na klíč, s.r.o. má mnohem širší portfolio. Kompletní nabídku rodinných domů na klíč můžete zhlédnout na webových stránkách společnosti. Vybrat si můžete z několika různých modelů, které jsou vždy ve variantě zděného domu na klíč anebo dřevostavby na klíč. Právě dřevěné provedení bývá cenově přijatelnější, konečné rozhodnutí ale záleží na preferencích zákazníka.

U každého projektu na webové stránce jsou dostupné informace týkající se užitné plochy, dispozic místností, zastavěné plochy a rozměrů domu. A nechybí ani ceny jednotlivých variant, přičemž v ceně je zahrnutá také cena pozemku. 
 

Financování nového bydlení

Investice do nového rodinného domu se pohybuje v řádech milionů korun, a proto ne všichni zájemci o vlastní bydlení mají dostatek finanční hotovosti. Přijatelnější variantou je hypotéka na bydlení, nicméně shánění hypotečního poradce a vyřizování hypotéky v bance je další práce navíc. Společnost Certifikované zděné domy a dřevostavby na klíč, s.r.o. si tuto skutečnost uvědomuje, a proto svým zákazníkům pomáhá s vyřízením hypotéky. Většinou jsou měsíční splátky nižší anebo stejné jako pronájem bytu. Ale výhodou je, že u hypotéky splácíte svou vlastní nemovitost, která později poslouží potomkům. Požádat si můžete také o výstavbu krytého stání či garáže, pokud vlastníte automobil. Opět si zde budete vybírat ze zděné anebo dřevěné variace.

Samotný název – nízkoenergetické stavby – napovídá, že měsíční náklady jsou poměrně dost nízké. Výdaje spojené s energiemi neudělají díru do vašeho rozpočtu.

Ačkoliv stavební materiály nejsou levnou záležitostí, stále se vyplatí stavět. Nízkoenergetické stavby na klíč byste měli svěřit do rukou profesionálů, kteří mají v této oblasti bohaté zkušenosti a dlouholetou praxi. A bydlet můžete už do sedmi měsíců od prvního stavebního úkonu, který se na pozemku provede. 
06.05.2016 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • IZOLTECH s.r.o. - technické izolace a zateplení budov

    Prodej, konzultace a realizace v oborech stavebních izolací a zateplení budov (fasádní zateplovací systémy, izolace staveb a rozvodů topení, sanity a klimatizací)

  • XELLA CZ | YTONG

    Výrobce inovativního a ekologického stavebního materiálu, který v Česku patří mezi zavedené značky. Pod značkou YTONG vyrábí společnost Xella CZ pórobetonové tvárnice (obvodové stěny, příčky, překlady, obezdívky atd.), jež jsou vhodné pro stavbu rodinných domů a bytů, nebo jejich rekonstrukce.

  • Schiedel s.r.o. - komínové systémy

    Výrobce a prodejce komínů pro novou i stávající výstavbu - keramické, nerezové, vícevrstvé a kombinované. Komíny pro nízkoenergetický dům, komínové systémy pro speciální použití. Komínové vložky pro vložkování a obnovu stávajících komínů. Systém pro řízené větrání.

  • HON - okna, dveře

    Eurookna a vchodové dveře děláme už více než 93 let. S našimi okny budete přírodě nablízku. Tradici výroby nejen dřevěných oken a dveří, ale i jiných truhlářských výrobků založil v roce 1924 náš děda. Dnes vyrábíme dřevěná a dřevohliníková okna, vchodové dveře , posuvky a balkónové dveře, repliky historických oken na památkově chráněné stavby a další otvorové výplně na všechny druhy staveb, od moderních domů až po kostely.

  • Architektonická kancelář Křivka s.r.o.

    Architektonická kancelář Křivka nabízí kompletní služby v oblasti architektonických a projekčních prací. Kancelář byla založena v roce 1990 Ing. arch. Lubomírem Křivkou.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444