Jak se otvírají?
Je skutečně mnoho způsobů, jak se do skřínky dostat. Léty osvědčený typ otevírání klasických jednokřídlových nebo dvoukřídlových otevíracích dvířek zavěšených na pantech je klasikou, která asi zůstane věčná. Ale člověk vždy vymyslí něco nového, aby si usnadnil a urychlil práci. Nejnovějším hitem jsou dvířka bez úchytek, která tvoří dokonalou rovnou plochu s minimálními mezerami mezi jednotlivými částmi a otevírají se tak, že se do nich musí jemně Čuknout a mechanismus uvnitř vám je otevře. Je to lahůdka pro designéry kuchyní.
V potravinové skříni s plným výsunem je zabezpečený pohodlný přístup k zásobám umístěným v několika úrovních nad sebou. | Ještě přehlednější řešení získáte, když celý vnitřní prostor potravinové skřínky rozdělíte na čtyři části. Dvě jsou připevněné na dvířka skřínky a slouží pro menší a lehčí věci a dvě se vysunou do přední části a slouží i k uložení objemnějších předmětů. |
Populární jsou i různé výklopné a výsuvné způsoby otevírání horních skřínek a na spodních skřínkách se čím dále tím častěji prosazují velké šuplíky. Jsou praktické, přehledné a hodně se do nich vejde. Pro malé prostory jsou zajímavou alternativou dvířek roletky, které nezabírají místo při otevírání a jsou zároveň hezkým estetickým prvkem designu kuchyně.
Zkuste si s návrhem nové kuchyně trošku více pohrát, aby i vaření a čas trávený v ní byl pro vás zábavou či hrou. S množstvím drobných detailů a pomůcek, hezkého osvětlení například i uvnitř nebo dobře vyřešených odkládacích ploch se vám i velký nedělní oběd s několika chody bude zdát hračkou.
Převzato z časopisu HOME 1/2007