Netopte pod kotlem penězi. Zateplete dřív než přijdou mrazy.

Letos jsme si užili příjemného babího léta, je ale nejvyšší čas myslet na zimu. Jarní předsevzetí, že něco uděláme s náklady na topení, usnulo během letní dovolené. Daň z přidané hodnoty se ale letos zvýšila o 4% a zdá se, že tento nárůst nebude konečný. Elektřina zdražila o víc než 6% a podle odhadu si trend udrží. Plyn nezůstává pozadu a jeho cena také stoupá. Palivové dřevo je už teď o polovinu dražší. Předsevzetí samo o sobě nestačí, je třeba začít jednat.

Zavoláme kominíka

Začneme topnou soustavou. Nechte před sezónou zkontrolovat zdroj tepla, prohlédnout kotel na tuhá paliva nebo plyn. Plynové kotle nechte vyčistit jednou za dva roky. Objednejte prohlídku teď, s nástupem zimy to nestihnete.

Zanesený komín má špatný tah, může dojít ke vznícení sazí. Ještě větší nároky mají plynové kotle. Natlakujte a odvzdušněte topný systém. Výměna poškozených ventilů přináší úsporu až 10% procent.
Ani špetka tepla ven

Až 20% tepla uniká netěsněnými dveřmi a okny. Z místností, z garáže, sklepa i půdy. Jejich výměna je nákladná a trvá dlouho, to už nestihneme. Je jiné řešení? Úniku tepla zabráníme alespoň provizorně, samolepící těsnící páskou. Návrh na výměnu oken si nechte zpracovat už teď. Realizaci můžete odložit.

A co střecha?

Ta prochází v zimě značnou zátěží. Máte v pořádku krytinu, plechové úžlaby, okapy? Okapy vyčistěte, nepřetečou při tání. Prohlédněte podstřešní fólii a tepelnou izolaci. Vlhkost způsobená zatečením snižuje izolační vlastnosti. Opravte netěsnou fólii alespoň lepící páskou.

Až třetina tepla však z bytu uniká stropem, materiálem nebo netěsnostmi. Ohřátý vzduch je lehčí, stoupá ke stropu a hledá cestu ven. Tyto tepelné ztráty jsou až 30% celkových tepelných ztrát domu. Tento problém ovšem můžeme vyřešit rychle, bez nároku na okamžitou investici. Nejlépe je izolovat strop foukanou izolací na magmarelaxové bázi.
MAGMARELAX® - prostě relax

Izolační hmota MAGMARELAX® ECO je vyrobena z kvalitního ekologického materiálu na bázi skelných vláken. Nesléhá, dokonale tepelně izoluje a odolává vlhkosti i plísním. Nehoří, nechutná hlodavcům a tlumí hluk. Má velmi dlouhou životnost a je naprosto hypoalergenní.
 
Aplikace se provádí jednoduše foukáním hadicí z nákladního vozu před domem do půdních meziprostor nebo dutin. Utěsní se i ty nejmenší skuliny a otvory. Vše za běžného provozu domácnosti, bez hluku, bez prachu a není třeba příliš vyklízet půdu. Nenadělá se nepořádek a práce jsou hotovy během 3 hodin.

Není-li dutina ve stropě k dispozici, položí se nová pevná podlaha z OSB desek – Stropní systém MAGMARELAX®. Pak lze půdu užívat i v létě.
bydlinek Bydlínek pro vás má zajímavý tip:

Neváhejte a zajistěte si ještě dnes schůzku s technikem společnosti IP IZOLACE POLNÁ. Získáte lepší cenu přímo pro váš dům. Technik upozorní na místa úniku tepla a zdarma navrhne ideální způsob zateplení. Připraví, rovněž zdarma, nezávaznou kalkulaci a nabídne možnosti financování na splátky. To vše rovněž zcela zdarma.

Využijte akci do 15. října 2012 a získejte slevu 20% na MAGMARELAX® ECO!  

Více na www.magmarelax.cznebo na telefonní lince 800 100 533.
 
11.10.2012 | PR
  • IP Polná s.r.o.

    Společnost IP Polná je rodinná firma s více než 27letou tradicí tvořena týmem zkušených stavebních odborníků a energetických specialistů. Posláním společnosti je šetřit energii a pracovat vždy odborně s použitím těch nejkvalitnějších surovin. Za dobu své působnosti společnost zateplila více než 27 400 rodinných domů, zrevitalizovala přes 1 100 bytových domů a pomohla desítkám měst a obcím. Od roku 2012 se také věnuje developerské činnosti zabývající se novým moderním bydlením v centru Prahy.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444