Nepřehlédněte na veletrhu V

Bezmála půldruhého tisíce dodavatelů ze všech oblastí stavebnictví vytváří v těchto dnech na brněnském výstavišti rozsáhlou přehlídku neúnavně se rozvíjejícího oboru. 13.ročník Mezinárodních stavebních veletrhů představuje rozsáhlé možnosti nejnovějších stavebních technologií, prezentuje širokou nabídku stavebních materiálů a výrobků, stavební konstrukce, stavební chemii, služby i řemesla. Představuje rovněž novinky z oblasti sanitární techniky, interiéry koupelen, vytápěcí techniku a interiéry koupelen, elektroinstalace aj.

Expozice z cihel

Společnost HELUZ cihlářský průmysl, tradiční český výrobce cihelného systému pro hrubou stavbu, vystavuje své produkty na volné ploše pavilonu A 1 a v pavilonu A2 pod č. 003. Tady se také mohou stavebníci, kteří dávají přednost výstavbě z cihelných materiálů seznámit s novinkou, která je součástí konstrukčního systému HELUZ. Akustická cihla SUPERTHERM AKU 30 P+D těžká, která splňuje požadavek normy 58 dB a patří k exponátům, které letos obdržely nominaci na Zlatou medaili veletrhu IBF (v loňské roce jednu z medailí získalo zdivo z tepelněizolačních cihel SUPERTHERM 49 STI od firmy Heluz).

Cordivari v expozici GOZ Metal


Zkušený výrobce designových koupelnových doplňků z kvalitní nerez oceli firma GOZ METAL, která před rokem oslovila veletržní návštěvníky novou designovou řadou navrženou Bořkem Šípkem, vystavuje pod č. v pavilonu Z, který patří mezinárodnímu veletrhu SHK. Letos GOZ Metal představuje kromě vlastního sortimentu také jedinečná otopná tělesa pro koupelny italské značky Cordivari Design. Novinky tohoto výrobce se před několika dny představily s úspěchem také publiku veletrhu v Miláně. Promyšlené elegantní linie jsou vytvořeny z nerezových materiálů vysoké kvality, některé využívají atraktivního vzhledu nerez oceli ve vysokém lesku, někdy v kombinaci s matnými plochami i možnostmi barevné škály.

 

Liapor a Dům jedním tahem

 

Veškerý svůj stavební sortiment představuje na Stavebních veletrzích karlovarská společnost Lias Vintířov v expozici č. 06 v pavilonu A2, vybudované převážně z vlastních stavebních hmot. K jejím produktům patří Liapor (lehké keramické kamenivo), LiaporDům (thermoakustický zdicí systém), LiaporBeton (lehký keramický beton) a mimo jiné LiaStone (zahradní architektura a zámková betonová dlažba). Zajímavé jsou i aktivity firmy v oblasti řešení hlukových zátěží. „Zdárně byla uzavřena jednání o poskytnutí výrobního know-how k licenční produkci akustických panelů LiaDur s firmami z Polska, Maďarska a Chorvatska. Tyto země se tak připojily k výrobcům z Německa, Rakouska a ČR, které se zabývají protihlukovou situací už delší dobu,“ uvádí ředitel Lias Vintířov Rudolf Borýsek.

Firma už řadu let nabízí úspěšný projekt typových montovaných domů – Dům jedním tahem. Čtrnáct těchto typových domů je montováno z velkoplošných dílců lehkého keramického LiaporBetonu. „Hlavní výhodou je rychlost výstavby, hrubou stavbu lze zhotovit už za pět dnů. Nezanedbatelnou výhodou je také minimum mokrých procesů, což umožňuje nastěhování do příjemného klimatu ihned po dokončení výstavby domu. Společnost od roku 1992 vyrobila a dodala už stovky domů zákazníkům v ČR a Německu. Konstrukční systém Domu jedním tahem přináší značné snížení pracnosti při realizaci hrubé stavby a odstraňuje náročné řemeslné práce, čímž přináší značné úspory nákladů. Použitím lehkého keramického betonu mají obvodové stěny optimální vlastnosti z hlediska tepelné izolace a akumulace. Po provedení finálního zateplovacího fasádního systému je dosaženo nadstandardních izolačních vlastností, a to i při malé tloušťce sendvičové konstrukce. Objekt má i výborné akustické parametry.

Garážová vrata pro vícepodlažní domy

Společnost Hörmann představuje svůj současný sortiment u stánku č. 90 v pavilonu V. Návštěvníci zde najdou také novinky připravené pro stavební sezónu 2008. Jedná se např. nový odstín folie v dekoru TMAVÝ DUB nebo vjezdová vrata pro hromadné garáže ET 500, která byla uvedena na trh teprve před několika týdny. Jedná se o speciální vrata vyráběná na základě nového patentu. Jsou určena pro garážová stání v podzemí vícepodlažních domů. K jejich charakteristice patří tichý provoz, prakticky nezničitelná konstrukce a odvětrávání, díky němuž vyhovují hygienickým i bezpečnostním normám. Tento typ společnost Hörmann nabízí jako jediný dodavatel v ČR.

 

Porobetonové tvárnice od H+H

Veškeré porobetonové výrobky pro hrubou stavbu nabízí společnost H+H Česká republika, která vystavuje u stánku č. 017 v pavilonu A1. Společnost H+H International A/S je nadnárodní společnost se sídlem v Dánsku, jejíž dceřiné společnosti podnikají ve výrobě porobetonu v řadě zemí Evropské unie. V loňském roce firma uvedla na český trh novou produktovou řadu "H+H EXCLUSIVE", t.j. systém porobetonových stavebních prvků na bázi písku. Tento stavební systém se skládá z přesných tvárnic, příčkovek, U-profilů a nenosných okenních překladů. Ve své veletržní expozici firma představuje tak jednu z letošních novinek - obvodové zdivo PDK, které sortiment ,,H+H EXCLUSIVE“ rozšiřují.

24.04.2008

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444