Není minutka jako minutka

Časové spínače pro spotřebiče s vysokým výkonem

Otočíte, hodiny tikají a zvonek dá vědět, že jsou vajíčka hotová. Všichni známe. Minutka ovšem nemusí být pouze v kuchyni. Úplně stejný princip se s úspěchem využívá v elektroinstalaci i pro ovládání spotřebičů, jako jsou třeba otopné žebříky, či ventilátory.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Právě pro populární elektrické otopné žebříky, které najdete v každé koupelně, je minutkový systém nejvhodnější. S žebříky je často dodáván termostat, který je vhodný pro funkci topení, ale pro funkci sušení je prakticky nepoužitelný, buď sušíte stále, nebo vůbec. Pro suché ručníky je potřeba hlavně časová funkce. Běžné časové spínače však většinou nedostačují svojí spínací schopností (žebříky mívají vysoký výkon) a zejména délkou časového nastavení – nezbytná je alespoň hodina.
Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Otočný spínač umožňuje zvolit prostým otočením čas sepnutí až 120 minut. Zcela jednoduše, bez složitého nastavování. Spínač dokáže sepnout až 3600 W, což je dostatečný výkon pro takřka všechny elektrické topné žebříky, či jiné spotřebiče, které v domácnosti naleznete. Tato „minutka“ je dostupná v mnoha designových řadách spínačů a zásuvek největšího českého výrobce ABB např. Tango, Time, Element, Neo a dalších. Pro lidi milující displeje je k dispozici i digitální provedení. Zde jen nastavíte čas, a pak jej již opakujete jen jedním stisknutím tlačítka. Tato verze je k dispozici jen v některých designech např. solo, alpha exclusive, impuls.

Více informací naleznete na www.abb.cz/elektropraga.
22.06.2010 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444